Tort De Ciocolata
Sursa TORT DE CIOCOLATA
articol scris de corneliachita blog chitacornelia.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa cum se vede este un tort facut de sarbatorile de iarna....mai e putin si vine Pastiul...:)...ce mai conteaza...daca reteta a ramas nepostata?!...ce sa fac?
INGREDIENTE: (pentru o forma de tort cu diametrul de 26 cm)
BLAT
5 oua
7 linguri zahar
6 linguri faina
2 linguri apa
2 linguri ulei
1 1/2 lingura cacao
1/2 plic praf de copt
CREMA DE CIOCOLATA NEAGRA
3 ciocolate Primola cu 55 % cacao
600 ml frisca lichida (Meglle am avut)
50 gr margarina sau unt la temperatura camerei
CREMA DE CIOCOLATA ALBA
3 ciocolate albe Primola
300 ml frisca lichida
SIROP
200 ml apa
3-4 linguri zahar
3 linguri wisky
esenta de rom
PREPARARE
BLAT (aceeasi metoda ca aici numai cantitatile difera)
Se separa albusurile de galbenusuri. In albusuri se pun cele 3 linguri de apa si se bat spuma, apoi se adauga zaharul treptat batandu-se in continuare. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul si se incorporeaza usor in albusurile batute bine. Se adauga treptat faina cu praful de copt cernute si se amesteca usor cu o lingura de lemn de sus in jos, iar la sfarsit se incorporeaza cacaoa cernuta. Forma de tort se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina sau mai simplu se pune hartie de copt, se toarna compozitia de blat si se introduce la cuptor pentru cca 25 min.(in functie de cuptor).
CREMA DE CIOCOLATA NEAGRA
Ciocolata rupta bucati, margarina si frisca lichida se pun intr-o craticioara pe foc pe baie de abur si se tin doar pana la punctul de fierbere amestecand continuu pana se topeste toata ciocolata uniform. Se lasa apoi la racit in frigider cca. 2-3 ore dupa care se mixeaza pana devine o crema pufoasa.
CREMA DE CIOCOLATA ALBA
Se prepara la fel ca cea de ciocolata neagra dar fara a adauga margarina.
SIROP
Se pune apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca se adauga zaharul si se tine pe foc pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca dupa care se adauga cele 3 linguri de wisky si esenta de rom.
ASAMBLARE
Se taie blatul in trei felii pe orizontala, se pune prima felie pe un platou, se insiropeaza, se aseaza crema de ciocolata neagra (se opreste putina crema si pentru pus deasupra tortului), apoi a doua felie de blat insiropata, crema de ciocolata neagra, a treia felie de blat insiropata si se imbraca tortul in crema de ciocolata alba. Se da tortul la frigider pana se intareste ciocolata alba dupa care se pune pe mijloc ce a ramas din crema de ciocolata neagra aplecand tortul incat sa curga crema si pe laterale.