Tort De Ciocolata
articol scris de NELA blog undulcearomat.blogspot.com
Maine este Sfantul Nicolae iar mama isi serbeaza ziua de nume ,si cum eu fac cadouri numai torturi asa ca am trecut la treaba .Sa ies putin din rutina l-am acoperit cu glazura de ciocolata oglinda reteta Andrianei de pe culinar.Am avut ceva emotii cu ea dar mi-a iesit zic eu ,mai ales ca la 3 noapte puneam glazura pe tort .
Petrecerile la parintii mei sunt o placere ,ne strangem toti cu mic cu mare. Pentru mama e o bucurie sa ne aiba pe toti stransi la un loc.
La multi ani iubita mea mama! sa ne traiesti multi ani de acum inainte ,sa fii sanatoasa si stii ca noi te iubim toti!
Blat:normal pandispan :6 oua ,6 linguri faina ,6 linguri zahar si esenta de vanilie
Sirop:
o cana de zahar
doua cani de apa
Se pun pe foc si se lasa pana se topeste zaharul .Eu mai adaug in sirop cate un fruct in cazul asta o portocala.
Crema ciocolata neagra:
1 pachet jumate de unt
200 gr ciocolata neagra
esenta de migdale
Se topeste untul cu ciocolata impreuna pe baie de aburi ,se lasa sa se raceasca dupa racire se mixeaza pana isi dubleaza cantitatea si se adauga esenta.
Crema de ciocolata alba:
1 pachet de unt
100 gr ciocolata alba
esenta de vanilie
Se topeste untul cu ciocolata impreuna pe baie de aburi ,se lasa sa se raceasca dupa racire se mixeaza pana isi dubleaza cantitatea si se adauga esenta.
Glazura Adrianei de pe culinar
300 gr zahar
100 gr cacao
230 ml apa
15 gr gelatina
200 ml smantana lichida(eu am pus frisca)
Se amesteca zaharul cu cacao apoi se adauga frisca si apa(150 ml) restul de apa este pentru a inmoia gelatina.Se pun pe foc amestecand continuu ,se lasa pe foc 10 minute de la fiebere mestecand continuu.Se strecoara pentru a nu mai avea nici un bulgare de cacao si se adauga gelatina .Se lasa sa se raceasca ,cand devine ca o smatana si este destul de rece se pune pe tort.
Blatul se imparte in trei ,se insiropeaza eu il formez in forma de tort .In primul strat se pune crema de ciocolata alba iar in al doilea crema de ciocolata neagra .Se lasa la rece cateva ore ,dupa ce s-a racit se scoate din forma si se rastoarna .Se acopera cu un strat subtire de crema si se pune glazura,se orneaza dupa preferinta.