Tort De Ciocolata
articol scris de camelia.blog.gustos. blog camelia.blog.gustos.ro
1 blat de tort cumparat
6 ciocolate cu lapte
3 pachete de unt
200 g cafea concentrata
8 linguri de zahar pentru cafea
2 cani de apa pentru sirop
8 linguri de zahar pentru sirop
1 esenta de rom pentru sirop
5 trandafiri
Se fac cele 200 g de cafea tare si se amesteca cu cele 8 linguri de zahar pana cand acesta se topeste.
Se desface blatul si se pune deoparte.
Se pune ciocolata intr-un castron si se topeste la baie de aburi.
Se raceste cu cafeaua care intre timp am racit-o.
Se lasa sa se raceasca de tot apoi se pun cele trei pachete de unt.
Se freaca bine cu mixerul pana se omogenizeaza totul. Intr-un ibricpunem 2 cani de apa si 8 linguri de zahar si le fierbem, apoi stingem focul si punem esenta de rom. Racim rapid in apa rece si ne apucam de asamblat tortul. Punem intr-o farfurie de tort prima foaie de blat si o insiropam bine.
Deasupra punem mai putin de 1/3 din crema si intindem pe tot blatul.
La fel procedam si cu a doua foaie, iar pe ultima o insiropam si punem restul de crema care este mai mult de 1/3 din crema si intindem pe tot tortul (si pe lateral).
Ornam apoi cu trandafirii si dam la rece.