contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

 

 

STA50897-0

 

 

 

1 blat de tort cumparat

6 ciocolate cu lapte

3 pachete de unt

200 g cafea concentrata

8 linguri de zahar pentru cafea

2 cani de apa pentru sirop

8 linguri de zahar pentru sirop

1 esenta de rom pentru sirop

5 trandafiri

 

 

Se fac cele 200 g de cafea tare si se amesteca cu cele 8 linguri de zahar pana cand acesta se topeste.

STA50836-1

Se desface blatul si se pune deoparte.

STA50843-2

Se pune ciocolata intr-un castron si se topeste la baie de aburi.

STA50849-3

Se raceste cu cafeaua care intre timp am racit-o.

STA50862-4

Se lasa sa se raceasca de tot apoi se pun cele trei pachete de unt.

STA50863-5

Se freaca bine cu mixerul pana se omogenizeaza totul. Intr-un ibricpunem 2 cani de apa si 8 linguri de zahar si le fierbem, apoi stingem focul si punem esenta de rom. Racim rapid in apa rece si ne apucam de asamblat tortul. Punem intr-o farfurie de tort prima foaie de blat si o insiropam bine.

STA50883-6

Deasupra punem mai putin de 1/3 din crema si intindem pe tot blatul.

STA50887-7

La fel procedam si cu a doua foaie, iar pe ultima o insiropam si punem restul de crema care este mai mult de 1/3 din crema si intindem pe tot tortul (si pe lateral).

STA5088-8

 

STA50890-9

Ornam apoi cu trandafirii si dam la rece.