Tort De Ciocolata Super Rapid
articol scris de Gatiticuspor blog gatiticuspor.blogspot.com
- 225 g faina
- 350 g zahar
- 85 g cacao
- 1½ lingurita praf de copt
- 1½ lingurita bicarbonat de sodiu
- 2 oua
- 250 ml lapte
- 125 ml ulei vegetal
- 2 lingurite esenta vanilie
- 250 ml apa fiarta
- Crema
- 140 g unt
- 280 g zahar pudra
- 1-2 linguri lapte
Pentru inceput puneti toate ingredientele uscate intr-un castron si amestecati-le bine.
Apoi adaugati ouale, laptele, uleiul si esenta de vanilie si amestecati pana ce obtineti o compozitie omogena.
Adaugati apa fiarta, putin cate putin ,si nu va speriati ca veti obtine o compozitie foarte lichida. Tapetati doua forme rotunde de prajitura cu hartie de copt si turnati compozitia de ciocolata.
Puneti in cuptorul incins la 180C/350F/Gaz 4 pentru 25-35 de minute sau pana trece testul scobitorii. Cand sunt gata scoateti din cuptor lasati sa se racoreasca in forma pentru 10 minute apoi scoateti blaturile pe un gratar de bucatarie, indepartati hartia de copt si lasati sa se raceasca complet
Pentru crema mixati untul pana ce devine moale si pufos. Adaugati jumatate din zaharul pudra si mixati pana ce acesta se incorporeaza complet. Adaugati si restul de zahar cu o lingura de lapte mixand continuu pana ce obtineti o crema moale.
Cand blaturile s-au racit asezati primul blat pe un suport de tort sau chiar o farfurie si intindeti crema apoi asezati celalalt blat deasupra.
Eu am ornat tortul meu cu un strat de icing din comert pe care il aveam in dulap asteptand o ocazie speciala dar daca doriti un tort complet de ciocolata topiti pe baie de aburi 200g de ciocolata cu 200 g frisca lichida si turnati peste tort.
POFTA BUNA!!!