contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Ciocolata In Doua Culori

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Un tort ciocolatos. Recomandat celor care prefera, evident, ciocolata….multaaaaaa.

Ce iti trebuie pentru blat (poza1):
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
- 1 pliculet praf de copt

Pentru crema de ciocolata cu lapte (mousse de ciocolata cu lapte):
- 200 gr ciocolata cu lapte
- 350 ml frisca lichida
- 5 gr gelatina(jumatate pliculet)

Pentru crema de ciocolata neagra (mousse de ciocolata dark):
- 200 gr ciocolata neagra
- 350 ml frisca lichida
- 5 gr gelatina(jumatate pliculet)

Pentru ornat:
-100 gr cicolata
-30 gr unt
-70 ml frisca
-frisca pt decor (am amestecat cu cacao)

Plan de lucru:
- separam albusurile de galbenusuri, frecam galbenusurile cu 3 linguri de zahar (poza 2)
- batem albusurile spuma , spre final adaugam si cele 3 linguri de zahar ramase (poza 3)
- turnam galbenusurile peste spuma de albusuri si amestecam usor cu o lingura de lemn (poza 4). Presaram treptat faina amestecata cu praful de copt si incorporam lingura de lemn (poza 5).
- aluatul obtinut il punem intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si il lasam la cuptor  pana trece testul scobitorii.(aproximativ 30 min) (poza 6).
-lasam blatul sa se raceasca apoi il taiem in doua.
-incepem prepararea primei creme. Punem gelatina la inmuiat cu 2 linguri de apa pentru 10 minute. Topim ciocolata cu 150 ml frisca pe baie de apa (poza 7). Luam de pe foc , apoi adaugam gelatina (poza 8). Lasam sa se raceasca sa ajunga la temperatura camerei (sau temperatura apropiata cu cea a friscai). Batem 200 ml de frisca (poza 9), apoi incorporam treptat sosul de ciocolata (poza 10), pana obtinem crema (poza 11).
-in tava asezam jumatate blat de tort, adaugam crema obtinuta (poza 12).
-preparam crema de ciocolata neagra similar primului procedeu. Topim ciocolata neagra pe baie de apa (poza13), adaugam gelatina, lasam sa se raceasca , apoi incorporam cu frisca batuta (poza 14)
-punem crema de mousse de ciocolata neagra peste cea de ciocolata cu lapte (poza 15), apoi adaugam cealalta jumatate de blat, si dam la rece pentru cel putin 4 ore.
-ingredientele pentru glazura (poza 16) , le topim pe baie de apa, apoi ornam tortul. In frisca pentru decor am adaugam 3 linguri de cacao. (pozele 17 ,18)
Pofta mare!

Timp de preparare: 120 de minute (incluzand si timpul de coacere)
Pret: 30 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)

tort cu ciocolata in doua culori 1 tort cu ciocolata in doua culori 2 tort cu ciocolata in doua culori 3 tort cu ciocolata in doua culori 4 tort cu ciocolata in doua culori 5 tort cu ciocolata in doua culori 6 tort cu ciocolata in doua culori 7 tort cu ciocolata in doua culori 8 tort cu ciocolata in doua culori 9 tort cu ciocolata in doua culori 10 tort cu ciocolata in doua culori 11 tort cu ciocolata in doua culori 12 tort cu ciocolata in doua culori 13 tort cu ciocolata in doua culori 14 tort cu ciocolata in doua culori 15 tort cu ciocolata in doua culori 16 tort cu ciocolata in doua culori 17 tort cu ciocolata in doua culori 18
Filed under: C3. Torturi