Tort De Ciocolata In Doua Culori
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Un tort ciocolatos. Recomandat celor care prefera, evident, ciocolata….multaaaaaa.
Ce iti trebuie pentru blat (poza1):
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
- 1 pliculet praf de copt
Pentru crema de ciocolata cu lapte (mousse de ciocolata cu lapte):
- 200 gr ciocolata cu lapte
- 350 ml frisca lichida
- 5 gr gelatina(jumatate pliculet)
Pentru crema de ciocolata neagra (mousse de ciocolata dark):
- 200 gr ciocolata neagra
- 350 ml frisca lichida
- 5 gr gelatina(jumatate pliculet)
Pentru ornat:
-100 gr cicolata
-30 gr unt
-70 ml frisca
-frisca pt decor (am amestecat cu cacao)
Plan de lucru:
- separam albusurile de galbenusuri, frecam galbenusurile cu 3 linguri de zahar (poza 2)
- batem albusurile spuma , spre final adaugam si cele 3 linguri de zahar ramase (poza 3)
- turnam galbenusurile peste spuma de albusuri si amestecam usor cu o lingura de lemn (poza 4). Presaram treptat faina amestecata cu praful de copt si incorporam lingura de lemn (poza 5).
- aluatul obtinut il punem intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si il lasam la cuptor pana trece testul scobitorii.(aproximativ 30 min) (poza 6).
-lasam blatul sa se raceasca apoi il taiem in doua.
-incepem prepararea primei creme. Punem gelatina la inmuiat cu 2 linguri de apa pentru 10 minute. Topim ciocolata cu 150 ml frisca pe baie de apa (poza 7). Luam de pe foc , apoi adaugam gelatina (poza 8). Lasam sa se raceasca sa ajunga la temperatura camerei (sau temperatura apropiata cu cea a friscai). Batem 200 ml de frisca (poza 9), apoi incorporam treptat sosul de ciocolata (poza 10), pana obtinem crema (poza 11).
-in tava asezam jumatate blat de tort, adaugam crema obtinuta (poza 12).
-preparam crema de ciocolata neagra similar primului procedeu. Topim ciocolata neagra pe baie de apa (poza13), adaugam gelatina, lasam sa se raceasca , apoi incorporam cu frisca batuta (poza 14)
-punem crema de mousse de ciocolata neagra peste cea de ciocolata cu lapte (poza 15), apoi adaugam cealalta jumatate de blat, si dam la rece pentru cel putin 4 ore.
-ingredientele pentru glazura (poza 16) , le topim pe baie de apa, apoi ornam tortul. In frisca pentru decor am adaugam 3 linguri de cacao. (pozele 17 ,18)
Pofta mare!
Timp de preparare: 120 de minute (incluzand si timpul de coacere)
Pret: 30 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C3. Torturi