Tort De Ciocolata Fructat
articol scris de miremirc blog miremirc.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Blat alb :
2 oua
3 lg faina
1 lg ulei
2 lg zahar
1/2 lgt praf de copt
Citeste mai mult ... >>>
Blat maro :
2 galbenusuri
4 albusuri
100 g zahar
150 g ciocolata cu lapte
3 lg faina
50 g unt
Crema ciocolata :
3 galbenusuri
1 albus
150 g ciocolata cu lapte
250 ml frisca lichida
160 g zahar pudra
1 plic gelatina granulata Dr. Oetker
5 banane
Decor :
300 g capsuni
4 kiwi
1 plic tort gelee Dr. Oetker transparent
100 ml frisca lichida
100 g fulgi migdale prajite
Pentru insirop blat maro :
3 lg lichior Carolans (sau orice alt lichior aveti...)
Mod de preparare :
Blat alb : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, mixand pana se topeste tot zaharul, adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia o intindem intr-o forma de tort (d=25 cm), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor .
Lasam sa se raceasca in forma, apoi scoatem blatul.
Blat maro : Pe baie de aburi sau intr-o craticioara cu fund dublu topim ciocolata cu untul.
Lasam sa se raceasca.
Batem albusurile spuma tare , adaugam zaharul,apoi galbenusurile pe rand. la final incorporam ciocolata topita si racita si faina.
Turnam compozitia in forma de tort (d=25 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit , timp de 15-20 minute. Lasam sa se raceasca, apoi scoatem din forma de tort.
Crema ciocolata : hidratam gelatina in 50 ml apa rece, timp de 5 minute. Topim ciocolata pe baie de aburi. Luam de pe foc si adaugam gelatina. Amestecam pentru a se topi gelatina.
Batem galbenusurile spuma cu zaharul pudra, adaugam albusul mixat si el spuma tare. Omogenizam cele 2 compozitii. Peste ele adaugam ciocolata topita si frisca batuta spuma.
Asamblare : In forma de tort punem blatul maro - 3 lg lichior Carolans - 1/2 crema ciocolata- 5 banane intregi decojite- 1/2 crema de ciocolata - blat alb.
Dam la frigider pentru cel putin 3 ore.
Decor : prajim fulgii de migdale intr-o craticioara pe foc mic.
Scoatem tortul din forma.
Deasupra sezam capsuni taiate felii, kiwi feliat.
Gelatina de la Dr.Oetker o pregatim conform instructiunilor de pe ambalaj si o turnam peste fructe. Batem 100 ml frisca lichida spuma tare si imbracam marginile tortului cu ea.
Fulgii de migdale prajite ii asezam cu multa grija peste frisca .
Exceptional ! Incercati-l ca merita ! Duminica placuta in continuare ... :)