contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Ciocolata Cu Migdale Si Nuci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga













Este un tort-prajitura, care se face foarte usor si poate reprezenta o alternativa ideala pentru desertul de duminica.
Pentru blat aveti nevoie de:
1. 75 g faina
2. 25 g cacao
3. 4 oua
4. 100 g zahar tos
5. 25 g migdale maruntite (sau fulgi de migdale)
6. 25 g nuci maruntite (eu am avut alune)
7. 3 linguri ulei
8. un varf de cutit de bicarbonat de sodiu sau 1/2 lingurita praf de copt.
Pentru sirop procedam astfel:
- 1 cana de apa se amesteca pe foc cu 4-5 linguri de zahar; dupa ce se topeste zaharul, adaugam 3 linguri shery sau esenta de rom si sucul de la o jumatate de lamaie.
Pentru crema:
1. 250 g Supercrema Mascarpone
2. 4 linguri iaurt mai gras (eu nu am avut iaurt si l-am inlocuit cu smantana)
3. 175 g zahar pudra, cernut
4. pudra de cacao, pentru pudrat prajitura
5. nuci sau migdale pentru ornat.
Procedati astfel pentru blat:
- preincalziti cuptorul la 180 de grade C;
- ungeti si tapetati o forma rotunda, cu diametrul de 20 cm;
- cerneti faina impreuna cu 25 g cacao;
- separati ouale si bateti albusurile spuma cu zaharul tos (tare, ca pentru bezea);
- amestecati bine galbenusurile cu uleiul, dupa care le rasturnati peste albusuri amestecand totul usor, cu miscari de sus in jos;
- incorporati treptat amestecul de faina si cacao, dupa care adaugati si praful de copt;
- adaugati migdalele si nucile maruntite;
- turnati compozitia in tava pregatita si coaceti timp de 25 de min. la foc mic;
- cand prajitura s-a copt, o scoateti din cuptor si o lasati in tava cateva minute, dupa care o rasturnati pe un gratar pentru a se raci;
- cand blatul este inca cald, il intepam cu o scobitoare si il insiropam.

Crema o facem astfel:
- mixam branza Mascarpone cu iaurtul (sau smantana) si zaharul pudra, pana ce compozitia devine cremoasa;
- se intinde crema deasupra blatului si se niveleaza frumos;
- pentru a decora prajitura, trageti prin crema urme cu un cutit sau o furculita, dupa care presarati pudra de cacao si fulgi de migdale deasupra prajiturii.
Daca doriti crema de ciocolata pentru acest tort, adaugati pur si simplu 75 g ciocolata topita la compozitia de branza, iaurt si zahar pudra.



Articol recomandat de ioana-retetecalamamaacasa.blogspot.com