Tort De Ciocolata Cu Fructe De Padure
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Sunt momente in care iti doresti ceva dulce foarte rapid. Ai pofta de ciocolata, dar o tableta de ciocolata nu e suficienta si nu indeplineste toate criteriile poftei tale. De obicei atunci se cere o prajitura cu crema bogata de ciocolata.
Exact asa am simtit eu si am terminat de asamblat tortuletul intr-o jumatate de ora cu ajutorul blaturilor de la Boromir.
Ingrediente
blat de tort de la Boromir
150 gr ciocolata
70 gr unt
250 gr zahar
70 ml smantana
200 gr fructe de padure
Intr-un bol am topit ciocolata impreuna cu untul. Cand s-au topit si amestecat bine, le-am luat de pe foc si am integrat cu o spatula zaharul si smantana.
Dupa ce am amestecat bine, am batut crema cu mixerul pana s-a topit zaharul si s-a racit compozitia.
Am uns fiecare foaie cu crema (din centru spre margini) si am presarat din belsug fructe de padure.
Tortul l-am taiat de indata dupa ce l-am asamblat pentru a profita de crema moale. Dar dupa cateva ore de tinut la rece crema se intareste, blatul se umezeste si tortul isi schimba complet textura. Personal nici nu stiu care mi-a placut mai mult! Ramane sa gustati si sa alegeti voi varianta voastra preferata! ;)