contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Ciocolata, Aniversar :)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Asta este surpriza despre care va vorbeam la postul anterior, cel cu aperitivele inmiresmate de ziua noastra :P ...tortul acesta minunat, cel mai bogat tort de pana acum in ciocolata!!!!!!!!!!!!
Mai decadent si mai irezistibil de-atat nu cred ca exista...are ciocolata in toate ungherele hi, hi, si-n blat, si-n crema si in glazura dulce si lucioasa :))
E cu adevarat un tort special, facut pentru o persoana speciala -sotul meu Ciprian, pe care-l iubesc nebuneste si-acum :D ...si care e cel mai bun prieten, tatic si sot din univers!!! (ma suporta dragutul de el inca din liceu!!! :P )
Asadar, pentru sarbatorirea celor 9 ani de cand sintem "unul", am ales acest fara cuvinte de delicios tort :) ...dat fiind faptul ca amandoi sintem niste dulci ;) ...ha, ha, ha...si lesinam in fata unei felii de ciocolata!
...iar surpriza nu se opreste aici :)
Dedicatia se indreapta cu drag si catre o fata absolut incantatoare, jurnalista Lavinia Gliga si echipa ei, care mi-au facut marea bucurie de a le putea...si lor si voua, de pretutindeni...impartasi aceasta valoroasa reteta (pentru mine, cel putin :P ) ...in primul numar al revistei Decat o Revista, cu afisare on-line aici: www.decatorevista.ro, o revista conceputa de ei, care va aparea pe piata pe la jumatatea lui noiembrie ;)
...pana atunci, insa, il puteti savura aici, alaturi de noi, sarbatoritii lunii :))
Ingrediente pentru 18-20 portii
Timp de preparare: 45 min.
Timp de copt: 2 ore si 30 min.
Timp de racire: 2 ore
Pentru blat:
- 350 g. ciocolata amaruie/lapte, rupta bucati
- 2 oua intregi
- 8 oua separate
- 350 g. zahar
- 200 g. migdale macinate
Pentru crema:
- 200 g. ciocolata alba, rupta bucati
- 200 g. unt nesarat
- 6 linguri frisca lichida
- 50 ml. lichior "Grand Marnier" (puteti inlocui cu rom alb sau coniac)
Pentru glazura:
- 200 g. ciocolata cu lapte, rupta bucati
- 250 g. unt nesarat
- 2 linguri de zahar pudra
Pentru fasia de ciocolata:
- 200 g. ciocolata amaruie/lapte
- hartie pergament
Blatul si crema -mod de preparare
Ingrediente blat:

Tapetati cu hartie pergament, pusa in trei straturi, baza si laturile unei forme rotunde, detasabile cu diametrul de 23 cm:




Preincalziti cuptorul la semnul 3/170 grade C.
Topiti ciocolata amaruie/lapte pe baie de aburi; lasati-o sa se raceasca:


Frecati cele 2 oua intregi cu cele 8 galbenusuri si cu zaharul pana ce amestecul devine vascos si spumos:


Tocati migdalele la robotul de bucatarie:


Incorporati-le apoi impreuna cu ciocolata racita in amestecul de oua:




Bateti albusurile spuma:

Incorporati 1/4 din cantitate in amestecul de oua si ciocolata; apoi, cu miscari usoare, incorporati toata cantitatea de albusuri:


Asezati un vas rezistent, plin cu apa, in cuptor, pe nivelul inferior. Turnati compozitia de blat in forma pregatita:

...acoperiti-o apoi cu hartie pergament pusa in trei straturi si dati la cuptor timp de 1 ora si 45 de minute:


Lasati blatul sa se raceasca complet pe un gratar metalic:


Ingrediente crema:

Pentru a prepara crema, puneti ciocolata alba si frisca intr-un vas la bain-marie:


Amestecati pana cand ciocolata se topeste apoi o luati de pe foc si adaugati alcoolul:


Frecati spuma untul, apoi incorporati in el ciocolata topita si racita:


Tineti crema cateva minute la frigider.
Glazura si ornarea -mod de preparare
Ingrediente:

Taiati blatul in doua:

Intoarceti stratul de deasupra si ungeti-l cu crema. Asezati deasupra celalalt strat si dati la rece:


Crema e o minunatie :) ...iar eu, ca s-o fac irezistibila i-am mai adaugat inca o tableta de cioco alba :P ...crazy, i know!!! :)))

Pentru glazura, frecati untul spuma cu zaharul pudra pana cand se topeste zaharul:

Adaugati ciocolata topita la bain-marie:


Lasati la frigider pentru cca. 30 de minute:



Ungeti tortul pe deasupra si dati la congelator:


Pentru a pregati fasia de ciocolata, taiati o bucata de pergament de 70/25 cm. si pliati-o in doua, pe lungime. Topiti ciocolata amaruie/lapte la bain-marie si cand incepe sa se ingroase turnati-o pe hartie si intindeti-o cu ajutorul unui cutit cu lama lata, avand grija sa lasati o margine neregulata:



Inveliti fasia in jurul tortului, fixati-o cu scotch si dati la congelator pana cand ciocolata se intareste (minim 20 de minute)

Desprindeti hartia cu mare grija:


Aveti grija la ciocolata care se topeste incredibil de repede, mai ales daca pica razele soarelui pe el, cum am, patit eu :))
Se orneaza dupa plac...eu l-am infrumusetat cu cateva flori din buchetul primit de la Cipi, cu florile mele preferate :) ...pe care le-am bagat un pic prin albus batut si-apoi prin zahar:




Cele mai faine sectiuni ;)


La superlativ!
Trebuie sa-l incercati!!! :P
P.S. Fetelor dragi, care imi sinteti mereu alaturi cu cuvinte frumoase si aprecieri, va daruiesc...daca si-asa nu pot altceva :P ...cateva floricele parfumate din buchetul meu pretios!!! :)
Va pup dulce!!!!!!

...iar domnilor care ma viziteaza si ma apreciaza (ma coplesesc, de fapt, cu laudele lor :P ) le trimit, cu mare drag si recunostinta, cele mai bune ganduri si salutari!!!!!!!!

Articol recomandat de http://savalaura.blogspot.com/2009/10/tort-de-ciocolata-aniversar.html