Tort De Ciocolata Amaruie
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 1h 30 minute
Cantitate : 8-10 portii
Ingrediente
Pentru blat
- 200 gr unt, la temperature camerei
- 300 gr zahar brun
- 6 oua, separate
- 300 gr ciocolata amaruie, topita
- 200 ml vermouth
- 200 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita scortisoara macinata
- un praf de sare
Pentru crema
- 200 gr ciocolata amaruie, topita si racita putin
- 200 ml frisca lichida
Preparare
- Incazleste cuptorul la 180°C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de tort dorita.
- Intr-un vas bate untul cu zaharul.Separat, bate albusurile spuma cu un praf de sare.Adauga galbenusurile la unt si amesteca.Incorporeaza apoi ciocolata topita si vermouth-ul. Intr-un vas, amesteca faina cu praful de copt si scortisoara apoi incorporeaza-le in amestecul cu oua.Toarna compozitia obtinuta in forma pregatita si da totul la copt 35-45 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca apoi injumatateste-l pe orizontala.
- Pentru crema, bate frisca apoi incorporeaza ciocolata.Umpla blaturile cu aceasta crema, pastrand crema si pentru a unge intreg tortul. Tortul se poate servi asa cum este sau se poate decora dupa fantezia fiecaruia.