Tort De Cioco Si Migdale. Fara Faina. Cu Dulce De Leche Din Cocos Si Cardamom.
articol scris de Andie blog reteteveggie.com
Desi la noi in Romania inca nu s-a raspandit boala cu gluten-free asa tare ca in State (dar nu va faceti probleme, inca fro 10 ani de chimicale si o sa fim toti lactose intolerants, gluten free, problem free, life free), reteta asta e una care inlocuieste faina de grau cu… faina de migdale. Nu va speriati, faina de migdale nu e un ingredient mistic care se reveleaza celor alesi, ci doar migdale decojite macinate fin in rasnita, blender sau banalul robot de bucatarie (luati de-AICI tutorial despre cum sa decojim migdalele). Therefore, anyone can do it.
Ingrediente
100 g faina de migdale (sau migdale decojite si faramitate la robot)
100 g zahar
75 g ciocolata
125 g unt
4 oua
1. Daca nu avem faina de migdale, o preparam dupa metoda indicata mai sus. Separam albusurile de galbenusuri.
2. Intr-o caserola de sos, topim ciocolata cu 1 lingura apa si adaugam, pe rand, untul cubulete si galbenusurile. Frecam bine cu un tel pana cand crema devine spumoasa. (Daca va grabiti, skip this step, no biggie).
3. Incorporam migdalele si zaharul.
4. Separat, batem albusurile spuma. Bat. Le inglobam usor cu o spatula in compozitia de mai sus.
5. Turnam in forma rotunda de 20 cm, unsa in prealabil cu unt. Coacem aprox. 1h la foc mic.
Si de parca tortul asta n-ar fi fost deja o minune, m-am gandit sa-l glazez cu un dulce de leche din lapte de cocos si cardamom, dar voi puteti pune orice deasupra, sau manca asa simplu. Reteta pentru dulce de leche in alta postare, ca-i prea misto
OH MY GOD.
Andie