contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Cacao

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
8 ouă, un pachet de unt, 5 linguri de făină, 2 linguriţe de cacao, 200 gr zahăr, 100 ml ulei, esenţă de rom.


Mod de preparare:

Cacaua se amestecă cu 2 linguri de zahăr, ulei şi se pune pe foc mic 

 până se obţine o pastă lichidă.

 Se separă gălbenuşurile 

 de albuşuri.

 Albuşurile se bat spumă 

 cu un praf de sare.

 Gălbenuşurile se adaugă peste compoziţia de cacao (cu focul stins) şi 

 se omogenizează.

 Peste albuşuri se adaugă 3 linguri din compoziţia de cacao, 

 făina şi se amestecă bine de jos în sus şi uşor. 

 Într-o formă de tartă unsă în prealabil cu puţin unt sau ulei 

 se toarnă compoziţia de albuş şi se dă la cuptor, la foc potrivit, până se coace.
Blatul se verifică dacă e copt introducând o scobitoare perpendicular pe acesta şi apoi se scoate: dacă scobitoarea este curată, fără resturi, compoziţia s-a copt şi se poate scoate din cuptor.

 Între timp încorporează untul peste compoziţia de cacao 

 amestecând încet.

 Blatul răcit la temperatura camerei 

 se taie orizontal în două. 

 Prima jumătate de blat se unge jumătate din compoziţia de cacao, deasupra se pune cealaltă jumătate de blat şi restul compoziţiei. 

 Se ornează după preferinţe şi se lasă la rece, în frigider, până se întăreşte.

 Poftă bună!