contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Branza Cu Biscuiti Si Fructe

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


mal


Profit de pauza "de cuptor" (il las sa respire putin ) sa va arat un tort de branza  si fructe cu blat de biscuiti facut la rece(adica fara coacere).
E foarte simplu de preparat si se poate face pe etape, fapt care va usureaza munca.
M-am gandit ca ar fi si o alternativa buna la pasca coapta cu branza ...in caz ca stati rau cu timpul :).(sau nu aveti posibilitatea sa coaceti .:)
Netul si revistele sunt  pline de retete de acest fel. Cu toate acestea a mea e putin diferita.:)
In primul rand pentru ca e facuta de mine :)) si in al doilea rand , pentru ca n-am facut-o dupa o reteta anume  , ci "am bolmojit-o" dupa cum m-a taiat capul pe mine.:D
Sa va arat : 
Biscuitii ,cca 400g ( eu am folosit din cei facuti de mine , dar puteti folosi de cumparat - "petit beurre") i-am macinat cu robotul, apoi i-am amestecat cu cca 120 g de unt la temperatura camerei si cu esenta de vanilie (dupa gust ) . Am obtinut un "aluat" destul de legat ( daca nu se leaga aluatul , adaugati putin lapte rece ) , pe care l-am asezat prin presare pe fundul unei tavi  cu pereti detasabili (de tort ).
Pentru "crema" de branza:
am pus la hidratat o lingura cu varf de gelatina cu 50 ml apa.
am mixat 250 ml frisca lichida (de smantana ) si  350 ml iaurt cu 5 linguri de zahar+ 2 plicuri zahar vanilat  pana am obtinut un amestec pufos , apoi am adaugat 500g branza dulce de vaci (de buna calitate !!! ) si am mixat-o impreuna cu frisca si iaurtul.( aici trebuie sa gustati, daca vreti mai dulce, mai puneti zahar )....
am topit gelatina si am incorcopat-o in amestecul de branza....
In aceasta faza am turnat compozitia de branza peste biscuiti si am dat tava la frigider pentru 2 ore.
Dupa doua ore am acoperit partea de sus cu coacaze negre si rosii - congelate....(eu am folosit cca 600 g ) , am preparat un jeleu dintr-un plic de tort gelee rosu (indicatiile sunt pe plic ) si l-am turnat peste coacaze.
Am pus tortul  inapoi in frigider pana  a doua zi ( pt ca era deja seara ).
Inainte de servire, am indepartat cu grija inelul  detasabil si am mutat  tortul  pe platou .
L-am ornat cu cateva bobite de coacaze :) .

 

La servire am "picurat" (din plin ) :D peste fructe sirop de coacaze negre :)
E delicios, racoros si "da extrem de bine " pe masa :)

 

 

Incercati! ;)



Articol recomandat de adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com