Tort De Biscuiti
Sursa Tort de biscuiti
articol scris de BucatariaPortocalie blog bucatariaportocalie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca vreti sa faceti un tort simplu si nu aveti timp pentru blat, tortul de biscuiti e o idee buna. Eu l-am executat acum o saptamana si cu siguranta il voi repeta de sarbatori. Am avut o tava maare si din cauza aceasta a trebuit sa fac 2 feluri de creme (una de ciocolata si una de vanilie) dar daca folositi o tava mai mica e suficienta doar crema de ciocolata. Va atasez si poza cu tava sa vedeti ce ditamai tortul mi-a iesit :))
INGREDIENTE:
BLAT
- biscuiti populari (petit beure am folosit)-aici nu va dau cantitatea pt ca difera in functie de tava folosita
- lapte pentru insiropat biscuitii
- 500 ml smantana pentru frisca
- 2 ciocolate cu lapte sau amarui
- rom dupa gust
- 100 gr nuca macinata
- 100 gr zahar
- 500 ml lapte
- 1 lingura amidon alimentar (sau faina)
- 3 galbenusuri
- esenta de portocale (sau ce preferati)
- 2 plicuri zahar vanilat sau extract vanilie
- 50 gr zahar
Crema de ciocolata:
Intr-un vas punem pe foc smantana pentru frisca, zaharul si ciocolata rupta bucatele. Lasam sa se topeasca ciocolata, adaugam esenta de rom si dam la frigider pentru 3-4 ore sau la congelator pentru 15-20min. Ca sa scurtam timpul de asteptare putem adauga pe foc doar o parte din smantana si apoi la final cand mixam crema sa adaugam restul. Fiind cantitate mai mica se va raci mai repede. Cand s-a racit, o mixam bine pana obtinem o crema in care adaugam nuca macinata si esenta de rom.
Mie mi s-a parut cea mai simpla si gustoasa crema de ciocolata. Pentru crema de ciocolata m-am inspirat de pe forumul culinar.ro
Crema de vanilie:
Punem laptele cu zaharul (si cel vanilat) pe foc, amestecam bine galbenusurile cu amidonul si adaugam peste lapte amestecand mereu sa nu faca cocoloase pana se ingroasa crema. Daca vi se pare crema prea moale mai adaugati amidon (sau faina). La sfarsit adaugam si esenta de portocale sau ce aroma va place (asa mi s-a parut mie ca ar da bine combinatia portocala-rom-ciocolata).
Ansamblarea:
Intr-o tava am pus un rand de biscuiti insiropati in lapte caldut, un rand de crema, iar biscuiti, iar crema pana se termina cremele si biscuitii :)). Radem putina ciocolata pentru aspect comercial si dam tortul la rece.
Repet, tortul este ff bun si fara crema de vanilie dar eu am avut o tava mare, mare si cand am vazut ca mi se termina crema la stratul 4 de biscuiti am zis sa mai fac repede si o crema de vanilie ca sa fie tortul mai inalt (si mai mult :)))
Sa aveti pofta!