contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Biscuiti Cu Mere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Tortul acesta este minunat! Simplu, economic, de post daca folositi biscuiti de post si frisca vegetala, rapid si usor de facut! Si cred ca mai pot adauga cateva atribute, dara va las sa va convingeti si singuri…

INGREDIENTE:

1 kg de mere rase
300 g biscuiti Petit Beurre
200 g de zahar
1 lingurita esenta de vanilire
1/2 lingurita scortisoara
1 lingura vodca
sucul de la 1/2 lamaie
2 plicuri budinca de vanilie
3 g gelatina

Pentru ornat:
500 g frisca batuta
nuci

PREPARARE:

Punem intr-o oala 600 ml de apa, zahar, esenta de vanilie, vodca si lasam sa dea in clocot. Adaugam merele rase amestecate cu sucul de lamaie, scortisoara, apoi budinca de vanilie.

Vom fierbe timp de aproximativ 10 minute la foc mediu, amestecand din cand in cand, astfel incat sa nu se lipeasca compozitia de oala. In ultimul minut de fierbere adaugam gelatina (praf) si amestecam continuu. Luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca complet.

Intr-o tava punem un rand de biscuiti, apoi un rand din crema mere rase cu budinca de vanilie. Repetam operatiunea, punand biscuiti (daca se poate in aceeasi ordine cu stratul de la baza), apoi crema de mere si terminam cu un strat de biscuiti. Punem tortul la rece pentru minim 3 ore, apoi il putem decora cu frisca si bucati de nuca.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook