contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Biscuiţi Cu Budincă De Caramel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
500 ml lapte, 600 gr zahăr, 2 plicuri de budincă de caramel, 460 gr biscuiţi, 150 gr miez de nucă, 250 gr margarină.


Mod de preparare:

Budinca se prepară conform instrucţiunilor de pe plic şi

se pune la răcit, nu în frigider.

Într-un vas se pun la topit 350 gr zahăr, la foc mic,

şi se amestecă în continuu până devine un sirop gros brun-roşcat.

Se stinge cu 200 ml de apă, cu grijă să nu sară, şi se lasă să dea un clocot până se dizolvă tot zahărul şi devine sirop. Apoi se lasă la răcit.

Când budinca este rece, se adaugă margarina şi

se omogenizează.

Într-o tavă se aşază un strat de biscuiţi,

se însiropează şi

se întinde o parte din budincă.

Se continuă la fel;

până la terminarea ingredientelor. 

Biscuiţii de pe straturile superioare ale tortului se pot înmuia în vasul cu sirop şi apoi se aşează în tavă.

Într-o cratiţă se topesc 3 linguri de zahăr, la foc mic, amestecând în continuu.

Se adaugă miezul de nucă, 

se toarnă repede pe un cârpător (tocător) uns în prealabil cu puţin ulei, 

iar când s-a răcit 

se sfarmă bine cu un sucitor. 

Peste ultimul strat de biscuiţi şi budincă 

se presară miezul de nucă.

 Se lasă la răcit în frigider cel puţin 4-5 ore. 

 Poftă bună!