Tort De Biscuiţi Cu Budincă De Caramel
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
500 ml lapte, 600 gr zahăr, 2 plicuri de budincă de caramel, 460 gr biscuiţi, 150 gr miez de nucă, 250 gr margarină.
500 ml lapte, 600 gr zahăr, 2 plicuri de budincă de caramel, 460 gr biscuiţi, 150 gr miez de nucă, 250 gr margarină.
Mod de preparare:
Budinca se prepară conform instrucţiunilor de pe plic şi
se pune la răcit, nu în frigider.
Într-un vas se pun la topit 350 gr zahăr, la foc mic,
şi se amestecă în continuu până devine un sirop gros brun-roşcat.
Se stinge cu 200 ml de apă, cu grijă să nu sară, şi se lasă să dea un clocot până se dizolvă tot zahărul şi devine sirop. Apoi se lasă la răcit.
Când budinca este rece, se adaugă margarina şi
se omogenizează.
Într-o tavă se aşază un strat de biscuiţi,
se însiropează şi
se întinde o parte din budincă.
Se continuă la fel;
până la terminarea ingredientelor.
Biscuiţii de pe straturile superioare ale tortului se pot înmuia în vasul cu sirop şi apoi se aşează în tavă.
Într-o cratiţă se topesc 3 linguri de zahăr, la foc mic, amestecând în continuu.
Se adaugă miezul de nucă,
se toarnă repede pe un cârpător (tocător) uns în prealabil cu puţin ulei,
iar când s-a răcit
se sfarmă bine cu un sucitor.
Peste ultimul strat de biscuiţi şi budincă
se presară miezul de nucă.
Se lasă la răcit în frigider cel puţin 4-5 ore.
Poftă bună!