contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Bezea Si Crema De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
pentru ca am avut adunate foarte multe albusuri in congelator
 am pregatit 3 blaturi de bezea 
pecare le-am umplut cu o crema fiarta pe aburi, ciocolata si frisca




pentru bezea:
6 albusuri
15 linguri de zahar
1 lingurita zeama de lamaie
Albusurile trebuiesc decongelate in frigider
 si apoi aduse la temperatura camerei.
Se mixeaza bine albusurile cu zeama de lamaie,
apoi se adauga treptat zaharul mixand in continuare.
Este important sa obtinem o spuma foarte densa, lucioasa, ce nu curge in momentul in care intoarcem castronul cu gura in jos.
Pe foaile de copt desenam cercuri cu ajutorul unui capac si intindem bezeaua.
Se coace la 150 grade timp de 45 minute,
pana ce bezeaua s-a uscat. Se lasa la racit in cuptor.
Aceste blaturi se pot pastra mai multe zile la temperatura camerei.
pentru crema:
3oua
8 linguri zahar
120g ciocolata
125g unt sau margarina
120ml frisca
Punem oule cu zaharul pe baia de aburi. Cutelul in forma de para batem continuu pana crema se ingroasa tare. Oprim focul si incorporam ciocolata in crema apoi lasam la racit.
Cand crema este rece o mixam cu untul la temperatura camerei.
Tips: montati tortul direct in tava de servire. Eu nu am facut asa si in momentul in care l-am transferat in s-a sfaramat blatul pe margine.
 daca doriti un tort mai rafinat adaugati nuca prajita si taiata marut in foi sau in crema.