contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Bezea Cu Zmeura Si Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Adica un fel de Pavlova mai motata, din trei straturi de bezea umplute cu frisca vanilata, zmeura din belsug si sirop de ciocolata.
 Se facea ca la mine  in congelator zaceau vreo 12 albusuri (360g) si ca eu aveam pofta (iar!) de ceva cu zmeura si cu ciocolata si cu frisca. Pfff! Cum deja la bezele ma pricep destul de bine am batut albusurile bat cu 500 g de zahar, o lingura de amidon si una de otet de mere. Le-am asezat apoi pe trei tavi captusite cu hartie de copt si le-am dat la cuptor, la 120 de grade, pret de o ora. Dupa ce a trecut si ora asta au mai zabovit inca o ora inauntru, sa se racoreasca.
Intre timp am spalat niste zmeura, am batut 300 ml de frisca cu 2-3 linguri de zahar si o lingurita de extract de vanilie si am amestecat 100 g de ciocolata amaruie cu 100 ml smantana fierbinte. Cand toate erau la temperatura camerei m-am pus pe asmablat: bezea, frisca, zmeura, ciocolata, bezea, frisca, zmeura, ciocolata.
 V-ati prins, nu? Deasupra am pus doar ciocolata.
Acum am in frigider un monstru dulce care asteapta sa fie impartit cu cineva. Deja au mancat din el patru persoane si nici nu am ajuns la jumatate. Doritorii sunt asteptati cu drag!