Tort De Bezea Cu Ciocolata
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
6 albusuri
270 g zahar
1/2 lingurita amidon
1/4 lingurita otet
1/2 lingurita esenta de cafea
1 lingura cacao
30 g ciocolata topita
400 ml frisca
50 g ciocolata tocata pentru decor
PREPARARE:
Mixam albusurile cu zaharul pana acesta se topeste bine. Facem proba luand intre degete putina spuma si frecam degetele. Adaugam amidonul, otetul si esenta de cafea, in timp ce mixam. Daca simtiti inca granule de zahar continuam sa mixam. Ne inarmam cu rabdare, dureaza cam 30 de minute aceasta operatiune. Cand zaharul este topit, adaugam ciocolata topita si cacao, mai mixam cateva minute, apoi turnam albusurile spuma pe o hartie de copt in forma de cerc – eu l-am facut de 22 cm. Coacem primele 30 de minute la 100°C, apoi urmatoarele 45 de minute la 120°C. Dupa acest timp probam daca bezeaua este suficient de tare la exterior cand o batem cu un deget. Inchidem focul si o lasam in cuptor sa se raceasca. Cel mai bine ar fi sa stea 4-5 ore, dar putem sa o lasam toata noaptea la racit in cuptor. Daca timpul nu ne permite, atunci lasam bezeaua la racit minim 90 minute!
O acoperim cu frisca, presaram ciocolata tocata si servim.
Pofta buna!