contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Alune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

INGREDIENTE: 125 g unt, 125 g zahar ,30 g faina, 30 g smantana, 125 g alune de padure, 4 oua, 1/2 lingurita praf de copt - stinsa cu cateva picaturi de zeama de lamaie, 50 g ciocolata Nutella +30g unt+2picaturi esenta de rom pentru topping PREPARARE: Amestecam untul cu zaharul, pana cand devine ca o spuma. Apoi, adaugam galbenusurile. Peste aceasta compozitie se toarna faina, alunele, praful de copt si smantana. La sfarsit adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu o lingura toata compozitia. Turnam aluatul obtinut intr-o forma in care am pus hartie de copt. Coacem la 180 ° C timp de 40 de minute. Dupa ce s-a copt lasam tortul sa se raceasca 15-20 de minute in forma si apoi il scoatem. Intre timp noi putem preapara topingul astfel: topim untul si adaugam ciocolata Nutella pana se moaie si aceasta. Adaugam esenta de rom 2-3 picaturi si turnam compozitia peste tort. Lasam sa se raceasca impreuna si apoi putem pastra la frigider. Pofta buna!