Tort Culmea Placerii
Sursa Tort Culmea Placerii
articol scris de claudia-maria-banatu blog claudia-maria-banatulecoltderai.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
reteta ii apartinei lui Mirelus (brasoveanca din Florida)
ptr blat avem nevoie de : 6 albusuri,o priza sare,330 gr.zahar,200 gr.nuca macinata pe care eu am prajit-o putin,da un gust mai bun blatului si 100 gr.faina.
ptr crema avem nevoie de : 6 galbenusuri,500 ml.lapte,200 gr.zahar,100 gr.faina,zahar vanilat,coaja si sucul de la o lamaie, 200 gr.unt.
albsurile se bat spuma cu o priza de sare,se adauga apoi zaharul si se mai bate pana devine o spuma foarte tare,apoi se adauga nuca si faina si se amesteca pana se omogenizeaza totul,din aceasta compozitie se coc 3 foi pe dosul tavii unse si cu hartie pergament.
se pune laptele la incalzit cu zaharul,zaharul vanilat,coaja si sucul de lamaie,galbenusurile se freaca cu faina si se toarna peste laptele incalzit,se lasa aprox.5 min la fiert la foc mic,apoi se da la racit,cand e rece se freaca cu 200 gr.unt.