Tort Cu Zmeura
articol scris de elenapaduretu blog eileen-cuisine.blogspot.com
Ingrediente aluat:
300g faina
3 lingurite praf de copt
200g zahar
1 pachet zahar vanilat
Coaja rasa de la o lamaie
3 oua
150 ml ulei
150 ml apa minerala
Ingrediente crema:
2 plicuri gelatina
400 g iaurt slab
130g zahar
400ml frisca
Zeama de la o lamaie
Ingrediente decorare:
1 kg zmeura
2 pachete tort gelee
500ml suc de mere
Mod de pregatire:
Incingeti cuptorul la 180 grade.
Cerneti faina si praful de copt intr-o strecuratoare.
Amestecati-o cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie.
Adaugati incet ouale, uleiul si apa minerala si framantati totul intr-un aluat omogen.
Intindeti-l apoi pe o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt.
Coaceti 20 de minute, apoi lasati sa se raceasca.
Inmuiati gelatina in apa rece. Apoi dizolvati-o la microunde sau cum scrie pe pachet.
Amestecati iaurtul cu 100g zahar.
Incorporati gelatina peste iaurt.
Bateti frisca si adaugati-o peste compozitia facuta mai sus.
Adaugati usor zeama de la o lamaie avand grija sa amestecati intr-un singur sens pentru a nu se taia compozitia.
Intindeti crema pe blat si bagati la rece, circa 2 ore.
Spalati zmeura si lasati-o sa se scurga. Pregatiti glazura amestecand pliculetele de tort gelee cu 3 linguri de zahar pudra si sucul de mere, apoi dati la fiert pentru un minut.
Puneti zmeura deasupra cremei si stropiti cu glazura. Apoi bagati la rece.
Este un desert nemaipomenit de racoros, il trec la favorite!