Tort Cu Zmeura
Sursa Tort cu zmeura
articol scris de Felis blog dumitrufelicia.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Schimbari fata de reteta de baza:
- am insiropat blatul putin, cu sirop de zahar simplu
- la crema de ciocolata am folosit ciocolata alba in loc de ciocolata cu lapte si putina gelatina
- am pus mai multa zmeura (nici nu am cantarit-o)
Tortul a avut 2,800 kg
Ingrediente pt blat:
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 1 lingura cacao
Ingrediente crema de ciocolata:
- 200 gr ciocolata alba
- 4 oua
- 100 ml frisca lichida
- 3 linguri zahar
- o lingurita rasa gelatina
Ingrediente crema de zmeura:
- 200 ml frisca lichida
- 2 albusuri
- 200 gr zmeura
- 100 gr zahar pudra
- 1 si 1/2 plic gelatina
- 4 linguri gem de zmeura
Ingrediente pt decor:
- 100 ml frisca
- 1 plic gelatina rosie
- zmeura
Sirop pt insiropat blatul:
- 400 ml apa
- 5 linguri de zahar
- esenta de rom
Preparare:
Blat: Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga treptat galbenusurile, faina si cacao. Se toarna aluatul intr-o tava unsa si tapetata si se introduce la cuptor pt 20 min.
Crema de ciocolata: Intre timp se fierbe frisca lichida cu ouale batute si cu zaharul pana se ingroasa. Se ia crema de pe foc si se adauga imediat ciocolata rasa. Se amesteca si se lasa sa se racoreasca si se adauga gelatina dizolvata amestecand f bine.
Crema de zmeura: Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga frisca batuta si zmeura pasata. Se dizolva gelatina in 50 ml apa fierbinte si se toarna treptata in crema cu zmeura, amestecand continuu (eu am dizolvat gelatina ca de obicei, conform instructiunilor de pe pachet).
Peste blatul racit, nescos din tava, se intinde gemul, se toarna crema de ciocolata, apoi se pune crema de zmeura (eu inainte de a pune crema de zmeura, am dat 20 min la frigider). Se topeste gelatina rosie in 50 ml apa fierbinte si se intinde peste prajitura (eu am facut acesta operatiune dupa ce am mai lasat inca 30 min la frigider).
Cu tot cu gelatina am mai lasat 2 ore la frigider.