contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Zmeura Si Piersici

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Inspirata de o poza dintr-o revista si cu speranta ca vor veni zile mai calduroase am facut acest tort cu frisca , iaurt si fructe. Sper sa va placa si sa-l incercati.
Ingrediente
Blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri cu varf de zahar
  • 7 linguri cu varf faina
  • 2 linguri apa rece
  • 1 varf de cutit de praf de copt

Crema :

  • 250g iaurt cu zmeura
  • 250g iaurt cu piersici
  • 150g zmeura congelata
  • 200g piersici din compot
  • 20g gelatina
  • 500ml frisca
  • 8 linguri zahar

Pentru insiropat suc de la compotul de piersici
Pentru ornat

  • 300 ml frisca
  • 250g fructe asortate

Incepem cu blatul. Reteta arhicunoascuta de pandispan clasic. Batem albusurile spuma tare, adaugam treptat zaharul si cele 2 linguri de apa si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Apoi adaugam treptat galbenusurile mixand bine dupa fiecare. Scoatem mixerul din functiune si folosim o lingura de lemn. Praful de copt il incorporam in faina. Adaugam treptat cate o lingura de faina si amestecam usor peste cap.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute.Folosim o forma de 26 cm. Facem proba cu scobitoarea si daca blatul este copt il scoatem , il rasturnam pe un fund de lemn si il lasam sa se raceasca.
Preparam crema;
Smantana pentru frisca o batem si o lasam sa stea la rece. Daca folositi smantana pentru frisca neindulcita adaugati putin zahar.
Intr-un bol punem iaurtul de piersici, in alt bol iaurtul de zmeura. Adaugam la fiecare 4 linguri cu varf de zahar.
Intr-o craticioara punem 150 ml suc din compot si il punem la fiert. Separat punem gelatina cu 4-5 linguri de apa rece sa se umfle. Cand sucul fierbe stingem focul si adaugam gelatina. Amestecam pana se dizolva complet si jumatate din cantitate o punem in iaurtul de piersici iare cealalta jumatate in iaurtul de zmeura. Amestecam ( atentie iaurturile trebuie sa fie la temperatura camerei) . Apoi impartim frisca in 2 si jumatate o amestecam cu iaurtul de piersici , jumatate cu iaurtul de zmeura.
Taiem blatul in 3 si ne apucam de asamblat tortul. Punem pe un platou 2-3 linguri de suc din compot, apoi asezam prima parte din blat,insiropam , apoi jumatate din crema de piersici, piersicile taiate cubulete, celalata jumatate de crema, apoi blat, 1/2 din crema de zmeura, zmeura ( eu am avut congelata de asta toamna) , cealalta jumatate de crema, blat , iar insiropat si gata am terminat :).
Lasam peste noapte la frigider ( sau 4 ore ) , scoatem inelul si apoi ornam cu frisca si fructe .
PS Va las pe voi sa va alegeti fructele preferate :).

PP

Articol recomandat de amalia-mylife.blogspot.com