Tort Cu Visine Si Ciocolata
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Timp de preparare : 2 ore
Cantitate : 12 portii
Ingrediente
Pentru aluat
- 4 oua, separate
- 120 gr zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 50 gr unt topit
- 150 gr iaurt
- 90 gr faina
- 30 gr cacao pudra
- 1 ½ lingurita praf de copt
- un praf de sare
- visine din conserva, fara samburi, scurse bine si amestecate cu putina faina
- 75 gr fulgi de ciocolata amaruie/cu lapte
Pentru crema
- 250 gr Mascarpone
- 50 gr zahar pudra
- 150 gr Nutella
Preparare
- Incinge cuptorul la 180˚C.
- Intr-un vas bate albusurile spuma cu un praf de sare. Intr-un al vas amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Intr-un bol bate galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie. Incorporeaza untul topit urmat de iaurt. Inglobeaza ingredientele uscate apoi albusurile batute. Imparte in jumatate aluatul si toarna fiecare jumatate in cate o tava de copt. Presara visine peste blaturi apoi fulgii de ciocolata.
- Da blaturile la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blaturile sa se raceasca complet.
- Pentru crema bate Mascarpone cu zaharul si Nutella. Aseaza un blat pe o farfurie, unge-l cu cea mai mare parte din crema, acoepra cu al 2-lea blat apoi decoreaza cu crema ramasa.