Tort Cu Trei Feluri De Ciocolata
articol scris de Felis blog dumitrufelicia.blogspot.com
Am vazut acest tort la Criss... Interiorul acestui tort este cu 3 creme de ciocolata suprapuse toate... intr 2 felii de blat... Ce sa zic... prima data nu prea m-a incantat ideea... desi arata fff bine... insa 3 feluri de creme ciocolatoase... una peste alta... am avut niste retineri (desi sunt ciocoholic inraita)..
Am vazut apoi pe Forumul retete in imagini ca l-a repetat Criss de 3 ori... si e fff incantata de el... Mi-am zis ca daca l-a facut atat de des desi ea are fff multe retete de tort, una mai buna decat alta... trebuie sa il incerc si eu...Si iata ca l-am incercat de Paste... Nu am mai avut timp sa fac si iepurasul asa ca am pus unul gata facut... intre trandafiri.. dar trebuie sa ghiciti ca e iepuras.... :))
Multumesc Criss pt reteta!!
Ingrediente:
Pentru blat:
-6 oua
-8 linguri zahar
-2 linguri apa
-2 linguri ulei
-6 linguri faina
-3 linguri cacao
-1 praf de copt
Sirop de zahar ars:
-4+4 linguri de zahar
-500 ml apa
-esenta de rom
Mousse de ciocolata cu lapte:
-200 g ciocolata cu lapte
-150 + 200 ml frisca lichida (am folosit Meegle)
-3 g gelatina (1 plic l-am impartit in 3 parti egale)
Gelatina se hidrateaza in putina apa. (Cam o lingura de apa si o lingurita gelatina)
Intr-un vas, pe bain marie se pun 150 ml frisca si ciocolata rasa se amesteca pana se topeste ciocolata.
Se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina, se ia vasul deoparte si cand crema s-a racit putin, se adauga 200 ml frisca batuta.
Mousse de ciocolata alba:
-200 g ciocolata alba
-150 + 200 ml frisca lichida (am folosit Meegle)
-3 g gelatina (1 plic l-am impartit in 3 parti egale)
Se prepara la fel ca si mousse-ul de ciocolata cu lapte
Mousse de ciocolata amaruie:
-200 g ciocolata amaruie
-150 + 200 ml frisca lichida (am folosit Meegle)
-3 g gelatina (1 plic l-am impartit in 3 parti egale)
In cratita in care am copt blatul, punem folie alimentara, asezam primul blat pe care il insiropam cu jumatate din sirop.
Peste primul blat punem mousse-ul de ciocolata amaruie si punem vasul in frigider.
Ne apucam de mousse-ul de ciocolata alba. Procedam la fel ca si la primul mousse, turnam peste cel de ciocolata cu lapte. si dam la frigider.
Procedam la fel si cu cel de ciocolata cu lapte.
Dupa ce si acesta s-a intarit putin, punem cel de-al doilea blat insiropat. Acoperim cu folie si lasam in frigider peste noapte.
Ornarea se face dupa preferinta...
Eu am pus frisca pe marginea tortului si apoi am facut o glazura generoasa din 3 ciocolati si 110 ml frisca lichida, topite pe foc... lasata glazura putin la racit si apoi turnata pe tort cu atentie, dar sa si curga pe margini.. Am lasat prea mult la racit glazura si nu prea a mai curs asa cum am vrut (aceasta idee am incercat-o prima data la tortul Fresh de vara cu cirese.. dar in loc de glazura am folosit gelatina rosie...)
Nu pot sa zic ca sunt fana acestui tort... nimeni nu a fost atras de idee vazand 3 creme una peste alta... DAR... nu a ramas nimic in nici o farfurie!!... Si va zic... au fost felii mari, in farfurie normala... nu farfurie de desert...