contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Trandafiri De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
made by Liana



In sfarsit, dupa o saptamana, m-am hotarat sa-mi fac tort de ziua mea.
Unul mai deosebit cu trandafiri din plastelina de ciocolata, la care visez de ceva timp.
Nu a fost greu, dar a fost ceva de munca pentru ca am avut multe de facut. Bine, bine: fooooarte multe de facut!!!
Din pacate, am ratat inscrierea in concursul cu pastai de vanilie al Laurei Adamache...a fost pana luni, 7 nov. la 10 a.m. si eu am vazut 10 p.m....ori eu am terminat fotgrafiile dupa ora 13 si l-am inscris dupa 18h....mea culpa :(
Ingrediente pentru blat:
2 oua,
100 ml lapte,
100g unt,
200g zahar,
100g faina,
3 linguri de cacao,
1/2 plic praf de copt,
Ingrediente pentru crema:
300 ml lapte,
un plic budinca de vanilie,
7 linguri zahar,
o pastaie de vanilie,
150 ml frisca lichida,
1 plic intaritor de frisca,
1 lingura gelatina,
3 apa rece.
Pentru umplutura:
doua borcane cu Dulceata de visine cu migdale
Ingrediente pentru glazura:
3 linguri cacao,
100g zahar,
50g margarina/unt,
1 lingura de ulei,
3 linguri lapte/apa.
Pentru decor:
Praf de zane
Trandafiri din plastelina de ciocolata.
1.5m panglica decorativa aurie.
Mod de preparare:
Blatul:
Se pun pe foc laptele cu untul, zaharul si cacaua.
Dupa ce a dat in clocot, lasi sa se raceasca, dupa care adaugi treptat galbenusurile, faina cernuta cu praful de copt si albusurile batute spuma.
Torni aluatul intr-o forma de prajitura unsa si tapetata si-l dai la cuptor pentru 30 de minute, dupa care il lasi sa se raceasca.
Aici primul blat era la racit, al doilea se pregatea sa intre in cuptor...

Blatul e la fel ca la prajitura Noapte de noiembrie.
De data aceasta am facut doua blaturi, deci am dublat cantitatile.
Crema:
Prima data am preparat budinca de vanilie.
Praful de budinca l-am pus intr-o ceasca cu 5 linguri de zahar,putin lapte rece

apoi am taiat in doua pastaia de vanilie si am adaugat miezul.

Am amestecat foarte bine, sa nu ramana cocoloase si am turnat peste laptele pus la fiert.
Cand a fost gata si s-a ingrosat, am stins focul, si am acoperit-o cu folie alimentara, ca sa nu prinda pojghita.
Din 150 ml frisca lichida batuta cu 2 linguri de zahar pudra, iese aprox. 300 ml frisca.
Gelatina se pune la hidratat cu apa si cand se umfla, se pune pe baie de aburi pana devine lichida.
Budinca rece se adauga cate putin in frisca,

ca sa se omogenizeze perfect, iar la sfarsit se amesteca cu intaritorul si gelatina.
Umplutura:
Se incalzeste putin dulceata de visine, atat timp cat gelatina din dulceata devine lichida.
Se acopera cu dulceata primul blat.

Se lasa la racit.
Apoi peste visine se pune toata crema de vanilie.

Dupa ce am incalzit si cel de-al doilea borcan cu dulceata, am pus gelatina lichida din ea peste cel de-al doilea blat si l-am lasat la racit, la fel si visinele.
Cand au fost complet reci, am pus visine peste crema

si blatul cu dulceata in jos, peste visine, practic am intors blatul cu susul in jos.
Am acoperit tortul intr-un strat subtire de frisca cu bucati mici de ciocolata alba.
Glazura:
Se fierbe untul cu laptele, uleiul, zaharul si cacaua pe foc pana se obtine o glazura fina.Se intinde calduta peste tort.
La final am asezat maiestuos trandafirii, am picurat pe ei putin energizant Pandbee, sa dea o impresie de roua pe petale,

apoi am presarat praf de zane.

Si la finalul-finalului...ufff, m-am chinuit cu panglica aia de toata m-am facut cu ciocolata...

Ah, si nu incercati sa numarati lumanarile, ca-s numai 10, n-am avut 38...:P

S inca ceva: cartonul auriu dantelat e de la Artpapel ;-)

si sectiunea...hm, cam chinuita...

Am dat trandafirii jos ca sa tai tortul, pt. ca nu se pot taia si riscam sa stric tot tortul. Dupa ce am taiat feliile, am pus din nou trandafirii sus ;-)