contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Struguri De Martipan + Cateva Sfaturi Practice

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


mal


Am ales sa decorez acest tort cu struguri :), chiar daca unii vor spune ca e un decor mai potrivit pentru toamna :).
E simplu si desi pare asa inocent imi place foarte mult. 
Il prefer decorurilor incarcate ,din care, in unele cazuri ,nu mai intelegi ce vor sa  reprezinte.
In plus, datorita decorului, tortul se prezinta singur .:)
Este cu blat KINDER PARADISSO umplut cu mousse de strugure negru. L-am imbracat in martipan facut de mine din migdale.
De aceea "albul" este  bej- galbui .
Insa asta conteaza cel mai putin. Important este gustul martipanului (care in ciuda "barfelor" nu este deloc amar si nici cu gust intens de migdale. Doar cel de cumparat are gust de migdale intens, datorita esentelor adaugate.
Incantat a fost si destinatarul ....un tinerel foarte vesel :) pe nume Daniel.
El a ales hainuta de martipan facut in casa pentru tortuletul lui,  dupa ce am avut cu el o conversatie pe tema : "diferenta dintre martipan si pasta de zahar/ fondantul- asa numitul martipan comercial ".
Si daca tot am deschis subiectul ....
Martipanul facut in casa e delicat, fara miros sau gust puternic de migdale. Are doar acel gust dulceag -migdalos suportabil.
Desi o sa-mi pun lumea in cap, spun cu mana pe inima ca il prefer "pastei de zahar/ fondantului - asa zisul martipan comercial ".
Continutul de zahar din martipanul autentic  se reduce la jumatate comparativ cu continutul de zahar din pasta de zahar/ fondant
E mai putin "nociv" ...indraznesc sa spun chiar ca e mult mai sanatos :) decat pasta de zahar/ fondantul , desi multi blameaza dulciurile in orice forma le-ar vedea.:)
Daca ar fi sa recomand un tort imbracat in pasta de zahar/ fondant  m-as abtine.
Chiar daca unii prezinta adevarate opere de arta realizate din pasta de zahar, pot sa va asigur ca pe cat sunt de frumoase , pe atat sunt si de nocive. Continutul de zahar este imens .
Unii habar nu au ca aceasta pasta de zahar/ fondant , contine in unele cazuri si margarina, sau alte substante grase care nu fac tocmai bine organismului.
Din pacate am fost invatati sa ne aruncam pe ce "sclipeste" cel mai tare :). Tot asa se intampla si in cazul torturilor executate cu maiestrie din pasta de zahar. Frumusetea lor "ne ia ochii" , insa nu se rusineaza sa ne fure si sanatatea. ;)
La martipan e cu totul alta poveste
Uleiurile din martipan sunt sanatoase deoarece contin Omega 3. Migdalele, materia prima cea mai importanta din martipan , contin  multe minerele si oligoelemente...sunt bogate in proteine, fibre , vitamine...
E de preferat un tort imbracat in martipan:).
De aceea vi le recomand cu caldura :)
Si cateva poze cu tortul lui Daniel :

 

 



Articol recomandat de adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com