Tort Cu Rulada
Sursa Tort cu rulada
articol scris de habet blog culinarecufeteistete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am facut aceeasi reteta , numai ca, am inversat cremele, fiind mai laudata crema de ciocolata: adica ruladele le-am facut cu crema de vanilie, iar umplutura cu crema de ciocolata.
Bineinteles , ca si blatul a fost alb si foile maro.
Apoi , am facut o glazura de ciocolata alba , ca "imbracaminte" , iar lateralele le-am" imbracat "cu o glazura de ciocolata neagra iar pe margini am tras urme de ciocolara neagra, sterse de pensula.
Pentru decor, am folosit un strugure,tinand cont ca e toamna, tras pe jumatate in ciocolata,presarat cu un pic de nuca de cocos.
Frunze de ciocolata facute astfel:
- se ia niste frunze ,... cele mai mici frunze , de vie, se spala si se usuca bine.( eu am folosit niste frunze care seamana cu cele de vie)
-apoi topiti ciocolata neagra cu o lingura de ulei, pe aburi, si cu o pensula ungeti cu grija frunza, apoi dati la uscat.
-cand s-a uscat , mai ungeti odata cu ciocolata si iar dati la uscat.
-la fel faceti inca de doua ori, ca sa fie stratul gros, sa nu se rupa cand desprindeti frunza.
-deci desprindeti frunza dupa ultima uscare, fff usor si cu rabdare( faceti aceste frunze si cu o zi inainte si puneti-le in frigider)
Am sa va vand un pont:
-dupa ce asezati strugurele pe tort, faceti niste "v-uri" din scobitori si prindeti ciorchinele de tort pentru nu avea o surpriza si anume, sa alunece. Le ascundeti sub boabele de struguri si le dati cu un pic de cioc. neagra, sa nu se observe.
-,iar pe glazura de ciocolata alba trageti cu un "pieptene" niste dungi serpuite.
Sper sa va placa!
O zi buna si ne mai vedem!( am scris un pic cam urat urarea de pe tort, dar nu imi gaseam duiul special, asa ca am scris cum m-am priceput, dar a fost ff.bun si asa)