contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Rom Si Portocale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


 Un tort aromat, nu foarte dulce.... am pus ochii pe reteta asta cautand o reteta cu portocale. Mi-a placut continutul de aceea am si pus-o in practica. Sursa este Secretele bucatariei.


Mod preparare: Cu mixerul se framanta un aluat cu toate ingrendientele pentru blat. Se lasa sa creasca acoperit o ora. Se unge bine o forma de tort ( d= 26 cm). Se aseaza inauntru aluatul si se lasa sa mai creasca 30 min. Se coace 25 de minute in cuptorul incins la 200 grade ( eu l-am copt la 100 ). Se scoate si se lasa sa se raceasca. Intre timp se prepara glazura; se amesteca sucul de portocala cu zaharul si se pune la fiert . Cand da in clocot se adauga si romul . Se fac gauri in blat cu o tepusa de lemn si se toarna inauntru sucul fierbinte. Se bate frisca si se pune in mijlocul prajiturii. Se orneaza cu felii de portocala si ciocolata topita.

 


Reteta recomanda de http://amalia-mylife.blogspot.com