contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Piscoturi Si Fructe Tropicale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Ieri ne-am bucurat de un desert tare bun si gustos. Am avut un Tort cu piscoturi si fructe, usor si bun, iar Miruna a fost foarte incantata. Incantarea ei a tinut mai mult de faptul ca a avut ideea de a sufla in lumanarile de pe tort. Eu am zis ca fac o prajitura cu piscoturi, ea a zis ca de ce nu am face ca un fel de tort si sa ii punem si niste lumanari. Astfel ca, atunci cand copilul are o idee si poate fi pusa in practica, nu dau deloc inapoi. Merg pe ideea ei. E important sa ii crestem stima de sine si sa vada ca are idei grozave si care arata si mai grozav odata ce s-au materializat. Asa ca am luat niste pisoturi, niste struguri si o conserva de fructe tropicale de la Sun Food, alte cateva mici ingrdiente si voila! Tort cu piscoturi si fructe tropicale. Din pacate nu avem sectiune, pentru ca l-am mancat impreuna si altii si… nu am avut vreme sa il pozam. Sa ne iertati si sa faceti si voi tortul asta. E simplu si absolut delicios!

Tort cu piscoturi si fructe tropicale

Ingrediente pentru reteta de Tort cu piscoturi si fructe tropicale

Tort cu piscoturi si fructe tropicale

Mod de preparare pentru reteta de Tort cu piscoturi si fructe

Intr-o cratita freaca galbenusurile cu zaharul si un strop de sare pana se albesc si totul se transforma intr-o crema senzationala, iar zaharul este topit complet. Operatiunea aceasta iti va lua ceva timp, daca folosesti varianta manuala, in care apelezi la ajutorul unei linguri mari de lemn sau poti economisi ceva timp si efort daca vei folosi un mixer. Oricum si orice varianta vei alege, rezultatul va trebui sa fie acelasi: zahar topit si crema densa. Bun. Daca ai indeplinit cu succes aceasta operatiune, pune cratita pe foc, la foc mic, si toarna cate putin lapte, in fir subtire, in timp ce amesteci continuu. Vei obesrva ca in timp crema se ingroasa si capata consistenta groasa, ca un fel de budinca. Lasa crema la racit.

Intre timp bate albusurile spuma tare. Mixeaza frisca pana ajunge la acea consistenta tare si da-o la rece 20 minute. Amesteca spuma de albusuri cu frisca batuta, mixeaza putin si apoi adauga si crema de galbenusuri racita. Mixeaza pana la omogenizare completa.

Ia o tava de tort (24-26 cm diametru), rotunda cu inel detasabil si tapeteaza-o de jur imprejur cu piscoturi asezate in picioare. Pune in mijloc jumatate din compozitie, apoi pune un strat de fructe tropicale, din conserva, scurse de zeama. Adauga restul de compozitie si niveleaza cu ajutorul unei spatuli de silicon. Da tortul la rece pentru macar 3 ore sau peste noapte.

Orneaza tortul cu fructe tropicale, boabe de struguri si o piersica tare taiata felii. Daca vrei sa il duci undeva sau sa il tai mult mai tarziu, la masa, atunci poti stropi deasupra fructelor cu un jelu din zeama de compot din conserva de fructe tropicale si putina gelatina. In felul acesta fructele nu se vor oxida si isi vor pastra din stralucire.

Minunat acest tort cu piscoturi si fructe tropicale, nu-i asa?!

Tort cu piscoturi si fructe tropicaleTort cu piscoturi si fructe tropicale Tort cu piscoturi si fructe tropicale

Acest articol Tort cu piscoturi si fructe tropicale apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.