contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Piersici

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





Postez astazi ultima mea reteta pe anul acesta. Anul trecut pe vreme aceasta nici nu imi inchipuiam ca o sa am blog si mai ales ca o sa va am pe voi toti cititori. Va multumesc! Am ales sa postez tortuletul pe care l-am savurat de Craciun alaturi de nasii nostri. A fost gustos, racoros si tare usor. Blatul este cel dupa reteta Laurei, este cel mai bun si mai pufos blat pe care l-am facut vreodata! Iti multumesc din suflet Laura! Crema nu a fost foarte dulce, ci numai buna. S-a potrivit de minune cu o sampanie de piersici.
Am folosit asa:
pentru blat:
6 oua
180 g zahar
180 g faina
2 linguri cacao
1 varf cutit sare


Am mixat ouale cu zaharul si cu sarea timp de 20 de minute, pana cand si-au triplat volumul.



apoi cu ajutorul telului am incorporat faina amestecata cu cacaoa



am pus intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm tapetatata cu unt si faina


am dat forma la cuptorul incins la 170 grade C pentru 25 de minute. A iesit o minunatie de blat! Multumesc inca o data Laura!



apoi am taiat blatul in 3 si am trecut la prepararea cremei


pentru crema am folosit
1 cutie compot de piersici
800 ml iaurt cu piersici
3 linguri de zahar (optional)
eu n-am mai pus zahar caci mi sa parut destul de dulce iaurtul de piersici
300 ml frisca lichida
1 plic gelatina fina
1 plic  zahar vanilat

pentru insiropat tortul
sucul rezultat din compotul de caise
3 linguri de rom
1 plic zahar vanilat

piersicile le-am scurs bine de tot, le-am taiat in bucati mai mici, am pastrat 2 jumatati de piersica pentru ornat


am mixat bine iaurtul de piersici si l-am amestecat cu gelatina hidratata apoi topita pe baie de aburi


am mixat frisca pana s-a intarit bine de tot, apoi am adaugat-o peste iaurt


peste acest amestec am pus si bucatelele de piersici si am amestecat usor


 blaturile le-am insiropat cu siropul facut din sucul de compot, rom si zaharul vanilat


peste prima felie de blat insiropata am pus o parte din crema, a urmat cealalta foaie de blat, apoi iar crema si in final ultima foaie de blat si crema din nou

a rezultat asta:


am dat tortuletul la frigider pentru 2 ore, apoi l-am ornat dupa cum m-am priceput eu mai bine, stiti ca eu am o problema cu ornatul :)


pentru ornat am folosit:
200 ml frisca
2 piersici taiate felii
sucul de la o portocala+ 3 linguri suc de compot de piersici
1 lingurita de gelatina
fructe physallis


 cam asa l-am ornat :)


mai mult de atat nu am putut :)




sectiunea a aratat asa :)


 iar feliuta asa :) 


 gustul a fost tare placut

data viitoare sigur am sa-l mai fac

 deja ma gandesc ce fructe sa mai folosesc :)

Enjoy! :)

Sa ne vedem la anul sanatosi, voiosi si cu multa bucurie in suflet!



Articol recomandat de andreeachinesefood.blogspot.com