contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Piersici și Ricotta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Un tort delicios de vara!
Dacă  primiți 8 kg cu piersici mari și frumoase ,ce faceți cu ele?
Începeți să le mâncați până nu mai puteți, apoi ce mai faceți?
Un tort și dulceață!  Astea vă spun eu cum :D
Începem cu tortul!
Ai nevoie de :
Un blat de tort simplu din 4 ouă
1 cană cu biscuiți dulci cu picături de ciocolată
1 cană cu biscuiți cu alune de pădure
2-3 linguri zahăr pudră
50 gr unt
puțină coajă rasă de lămâie
(la blatul de tort, apăsând pe link, o să vedeți(mai jos) cum rad eu coaja la citrice!)
Pentru cremă:
250 gr ricotta
150 gr unt moale
1/2 cană lapte
2 linguri amidon
5 linguri zahăr
puțină coajă de lămâie
piersici tocate mărunt
Pentru ornat:
piersici (că doar sunt!)
alte fructe dacă doriți, după preferințe
Mod de preparare:
Faceți blatul de tort și puneți-l la răcit.
Puneți biscuiții fărâmați într-un vas.Adăugați zahărul și coajă de lămâie. Amestecând continuu puneți untul topit și amestecați până obțineți un fel de pastă. Forma în care ați copt blatul se tapetează cu folie transparentă și se pune pasta de biscuiți dându-i forma tăvii. Lăsați-o la rece cam 30 minute.
Crema se face ușor. Fierbeți la foc mic laptele cu zahărul , coaja de lămâie și amidonul amestecând continuu. Se obține o cremă care se lasă la răcit. Începeți să mixați untul cu ricotta și adăugați câte puțin din crema făcută anterior ,răcită. Gata crema!
Începem asamblarea. Blatul se taie în 2 foi.Pe o foaie se întinde puțină cremă, piersici tocate , foaia de biscuiți, cremă iar piersici și ultima foaie de blat. Îmbrăcați tortul în cremă și ormați după cum vă place!


Poftă bună!