contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Piersici Si Bezea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Un tort de inceput de toamna , usor , aromat si colorat. Din păcate n-am poze intermediare pentru ca n-am avut timp sa le fac, am fost in grabă mare, dar cu proxima ocazie am sa le adaug.

 INGREDIENTE: 

 Formă de tort cu diametru de 26 cm
 Ptr.blat:
 -125 g unt
 -125 g zahăr
 -4 gălbenușuri
 -200 g făină
 -un plic de praf de copt
 Ptr.bezea:
 -100  g zahăr
 -4 albușuri
 -o linguriță suc de lămâie
 Ptr.cremă:
 -500 g iaurt
 -200 ml smântână de frișcă
 -4 linguri de zahăr pudră
 -8 foi de gelatină
 -1 ½ cană de piersici tăiate cubulețe
 -sucul de la ½ de lămâie

 MOD DE PREPARARE:

 1.Amestecați făina cu praful de copt
 2.Frecati untul cu zahărul,spumă, adăugați pe rând gălbenușurile bătute spumă și ele, apoi adăugați făina.
 3.Turnați aluatul obținut într-o formă cu pereți detașabili, cu fundul tapetat cu hârtie de copt și coaceți 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180*C (foc mediu)
 4.Intretimp bateți albușurile spumă, împreună cu zahărul și zeama de lămâie.
 5.Scoateți blatul din cuptor, adăugați albușurile deasupra și puneți la loc în cuptor și mai coaceți 25 de minute, până albușurile sunt frumos aurite deasupra.
 6.Intretimp înmuiați foile de gelatină în apă rece 15 minute, apoi puneți-o la bain marie cu 3-4 linguri de apă, până se dizolvă gelatina.Luați vasul de pe foc.
 7 .Bateți frișca, apoi adăugați-o la iaurtul amestecat cu zahărul și cubulețele de piersici, sucul de lămâie . Turnați compoziția gradual peste gelatina topită, amestecând continu.
 8.Tăiați blatul racit în două, potriviți pe lângă primul blat inelul detașabil și turnați crema deasupra. Dați la rece pentru 3-4 ore , până se întărește crema ( se poate răci mai repede la congelator,jumătate de oră,apoi la frigider.Astfel se scurtează timpul de închegare al cremei)
 9.După ce crema s-a întărit, desfaceți cu grijă inelul și așezați al doilea blat,cel cu bezeaua deasupra.
 Decorați cu felii de piersici înmuiate în gem de caise,pentru a nu se oxida și frunze de mentă.

 Savurați cu poftă !