Tort Cu Nuca
Sursa Tort cu nuca
articol scris de Lissa blog torturilelissei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am facut acest tort tot pentru Karina pentru ca-i place tare mult nuca,reteta o am de la o prietena draga.
Vreau sa spun ca eu m-am indragostit de acest tort,e asa de finut si se topeste in gura ,daca va place nuca e un tort ideal si se face destul de usor.
Pentru foile de nuca:
200 g nuci prajite si zdrobite cu sucitorul,
300 g zahar ,
2 linguri rase de miere,
1 ou ,
4 linguri lapte,
1lingura rasa bicarbonat(stins sau asa cum e)
200 g faina.
Se pun toate intr-un bol si se framanta un aluat care e putin lipicios.
Pe o folie se presara putina faina,se pune aluatul si se da la rece cateva ore.Se poate face si seara si se lasa la frigider pana a doua zi.
Vreau sa spun ca eu m-am indragostit de acest tort,e asa de finut si se topeste in gura ,daca va place nuca e un tort ideal si se face destul de usor.
Pentru foile de nuca:
200 g nuci prajite si zdrobite cu sucitorul,
300 g zahar ,
2 linguri rase de miere,
1 ou ,
4 linguri lapte,
1lingura rasa bicarbonat(stins sau asa cum e)
200 g faina.
Se pun toate intr-un bol si se framanta un aluat care e putin lipicios.
Pe o folie se presara putina faina,se pune aluatul si se da la rece cateva ore.Se poate face si seara si se lasa la frigider pana a doua zi.
Dupa ce e scos de la frigider ,se imparte aluatul in 4 bucati.
Am taiat o hartie de copt la marimea de 24 cm diametru ,am presarat faina si am pus o bucatica din aluat ,restul le-am pus iarasi la rece ...se lucreaza mai usor,
Am taiat o hartie de copt la marimea de 24 cm diametru ,am presarat faina si am pus o bucatica din aluat ,restul le-am pus iarasi la rece ...se lucreaza mai usor,
am intins foaia de aluat cu sucitorul, foarte subtire pana in marginea hartiei de copt..se mai presara faina peste aluat ca sa nu se lipeasca de sucitor,am pus foaia asa pe dosul unei tavi si am dat la cuptor 15 minute,foaia de aluat se face maro,se scoate si cand e rece se intareste ca un biscuit.Asa am copt toate cele 4 foi.
Crema
500 ml frisca ,
300g zahar,
200 g nuci prajite si macinate,
esenta de rom.
Aici specific ...frisca ce o folosesc eu e deja destul de dulce si am folosit doar 150 g zahar.
Se bate frisca impreuna cu zaharul pana se intareste ,se adauga nuca macinata si esenta de rom dupa gust.
Se amesteca bine, crema se imparte si se pune intre foi si deasupra tortului.
500 ml frisca ,
300g zahar,
200 g nuci prajite si macinate,
esenta de rom.
Aici specific ...frisca ce o folosesc eu e deja destul de dulce si am folosit doar 150 g zahar.
Se bate frisca impreuna cu zaharul pana se intareste ,se adauga nuca macinata si esenta de rom dupa gust.
Se amesteca bine, crema se imparte si se pune intre foi si deasupra tortului.