Tort Cu Nuca Si Ciocolata
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
De ziua tatalui meu. Pe care il iubesc mult de tot ! Voi il vedeti primii , imediat plec la tara sa-l duc , maine postez si o sectiune .
Ingrediente:
Blat:
- 5 oua
- 300g zahar tos
- 10 linguri de apa
- 100g nuca macinata
- 200g faina
- 1 plic praf de copt
- Pentru biscuit:
- 6 albusuri
- 6 linguri de zahar
- 120g nuca macinata
- 1 lingura si jumatate de faina
- putina sare
Pentru crema:
- 6 galbenusuri
- 6 linguri de zahar
- 350ml lapte
- 2 linguri cacao
- 250g margarina Rama
- 2 linguri amidon alimentar
- esenta de rom
- 50g ciocolata rasa
Pentru sirop:
- 2 linguri de zahar
- 1 lingurita esenta de rom
- 150 ml apa
Pentru decor
- 500 ml frisca
Pentru blat:
Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul si apa si batem mereu pana obtinem o bezea lucioasa. Sa nu radeti dar ma dureau rau picioarele :).
Faina o amestecam cu nuca macinata si cu praful de copt.
Adaugam treptat galbenusurile si mixam bine. Adaugam apoi cate o lingura din amestecul de faina si amestecam peste cap cu o lingura de lemn.
Turnam compozitia intr-o tava mai mare
si coacem 15 minute la foc potrivit.
Biscuitele il preparam astfel:
Batem albusurile spuma , adaugam zaharul, mixam bine pana acesta se topeste. La fel amestecam nuca macinata cu faina si o adaugam treptat .
Coacem in tava tapetata cu hartie de copt si coacem 20 de minute la foc mic.
Crema:
Amestecam galbenusurile cu zaharul, amidonul si cacao , adaugam treptat laptele si punem totul la foc mic amestecand mereu. Se va ingrosa ca o budinca la un moment dat . Luam compozitia de pe foc si lasam sa se raceasca.
Margarina o mixam putin , apoi adaugam putin cate putin din crema racita bine. La sfarsit adaugam putina esenta de rom si ciocolata rasa.
Pentru sirop punem apa sa fiarba cu zaharul si cand da cateva clocote adaugam esenta de rom.
Taiem blatul in doua si il insiropam.
Punem blat, crema, blat de biscuite, crema, blat. La sfarsit imbracam in frisca si ornam.
Sper ca am scris bine, ma grabesc foarte tare :).