Tort Cu Nuca Insiropat
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Simplu, rapid si delicios! Imi place stilui lui Gordon Ramsay, imi place tot ce am incercat dupa retetele lui. M-am gandit ca acest desert minunat trebuie sa il incercati si voi, daca nu azi, cu siguranta in weekend. Lasati-va putin imaginatia sa lucreze si puneti aroma de scortisoara si cuisoare sa se imprieteneasca cu cea de portocale, intr-o singura lingurita. Nu-i asa ca v-a cucerit? Pe mine cu siguranta, definitiv!
INGREDINETE:
(tort cu diametrul de 18 cm)
Pentru blat:
120g nuci macinate
30 g biscuiti macinati fin
20 g faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita praf scortisoara
1 lingurita fulgi de ciocolata
3 oua
40 ml suc portocala
coaja de la 1/2 portocala
1 praf de sare
Pentru sirop:
60 g zahar
30 ml suc portocale
70 ml apa
1 baton scortisoara
2 cuisoare
Pentru topping:
30 g nuca tocata grosolan
PREPARARE:
Intr-un vas amestecam ingredientele solide: nuca si biscuitii, faina, praful de copt, scortisoara si fulgii de ciocolata.
Amestecam galbenusurile cu coaja rasa si sucul de portocala. Separat, batem spuma tare, ca de bezea, albusurile cu un praf de sare. Turnam galbenusurile peste ingredientele solide, amestecam bine, apoi incorporam albusul batut spuma tare.
Turnam copozitia intr-o forma cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt, apoi o coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 35-40 minute.
Cat timp se coace tortul, pregatim siropul punand la fiert toate ingredientele. Vor fierbe in jur de 5 minute, pana se ingroasa putin siropul si se topeste zaharul. Il punem apoi sa se raceasca.
Cand tortul este gata, il scoatem din cuptor, ii facem proba cu scobitoarea sa verificam daca este copt, apoi il intepam cu scobitoarea sau un bat de bambus pentru frigarui, pe toata suprafata blatului. Punem nucile peste blat si turnam siropul racit, cat tortul este inca fierbinte. Il lasam sa se raceasca, apoi putem servi.
Pofta buna!