contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Negerküsse

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Este un tort extrem de simplu, de rapid, de gustos şi de răcoritor. Cine cunoaşte deserturile numite generic Negerküsse (pe aici cele mai cunoscute sunt, de exemplu, cele de la Dickmann's sau Grabower) ştie despre ce vorbesc. Am găsit reţeta într-o carte (o colecţie oarecare editată de gospodinele din zonă) şi, fiindcă nu m-am lămurit, am căutat-o şi pe net. Există în mai multe variante: cu mai multă frişcă, cu mai mult quark, cu cacao sau fără, cu fructe sau pur şi simplu.
Am adaptat varianta din carte la care am adăugat în blat cacao, cafea solubilă, un pic de lapte şi am suplimentat la făină. Deci îţi trebuie:
* un blat de tort din:
- 3 ouă
- 125g zahăr
- 100ml lapte (cam o jumătate de cană)
- 150g făină
- 2 linguri cacao
- 2 linguri de cafea solubilă
- praf de copt (cam o jumătate de linguriţă)
Se coace într-o tavă cu perete detaşabil aproximativ 20 minute la 200° C (cuptor electric) /180° C (cuptor cu ventilator) / foc potrivit de tare. Probezi cu scobitoarea. Dacă s-au desprins uşor marginile e cam gata. Se răceşte şi se tranşează în două.
şi
* o cremă din:
- 12-15 Negerküsse
- 500g Quark (brânză dulce de vaci cremuită)
- 200g Frişcă lichidă
Negerküsse-le sunt dintr-un fel de bezea moale aşezată pe o bucată crocantă de napolitană şi învelită în ciocolată. Desprinzi fundurile din napolitană şi le pui de-o parte, iar Negerküsse-le le pasezi cu furculiţa (nu cu mixerul) într-un castron. Peste această cremă pui Quark-ul şi îl încorporezi. Frişca pe care ai bătut-o cu mixerul în prealabil (atenţie: ca să nu se untifice, e ideal ca frişca să fie prelucrată rece) o încorporezi şi pe ea prin învăluire.


Pui blatul (jumătatea de jos) pe un platou, inelul de la tava de copt în jurul lui şi pui o parte din cremă, pui a doua jumătate de blat şi restul de cremă. Poţi orna cu bucăţile de napolitană rămase, cu fructe, cu ce ai la îndemână. Laşi o oră la frigider. Gata! Poftă bună! :D