contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Mure Si Afine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
A venit caldura,asa ca un tort cu fructe e numai bun si racoros.Noroc cu astia de la Delimano,ca m-au pus la treaba ! Pozele intermediare sunt neclare,pentru ca evident le-am facut noaptea si pentru ca aparatul meu de fotografiat a fost in vacanta de 1 Mai,asa ca a trebuit sa-l inlocuiesc.Noroc ca s-a intors la timp pentru pozele finale.
INGREDIENTE :
Am folosit forma cu diametru 22 cm
-3 oua
-60g faina
-60 g zahar
-1 lg praf de copt cu sofran(se poate si simplu)
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
strat 1 :
-1 ceasca de mure,afine(eu am avut congelate)
-1 ceasca de zahar
-1 plic gelatina
-1 sambure tonka ras
crema :
-250 ml frisca
-1/2 ceasca mure
-1/2 ceasca zahar
-250 g mascarpone
-3 foi de gelatina
-1 plic zahar vanilat
jeleu :
-500 ml suc natural de mure si coacaze,sau fructe de padure
-2 plicuri getatina tort gelee
-gustati daca mai este nevoie de zahar
MOD DE PREPARARE :
-se bat albusurile spuma,se adauga zaharul in ploaie,zaharul vanilat, apoi galbenusurile unul cate unul si la sfarsit faina cernuta impreuna cu praful de copt


-se pune in forma tapetata cu pe fund cu hartie de copt si se coace la foc mediu,aprox 20 de minute,sau poana trece proba scobitorii.Se lasa apoi la racit.Dupa ce s-a racit,asezam blatul pe farfuria in care vom servi tortul si-linconjuram cu un inel reglabil pentru torturi.
-ptr startul 1 :




-se fierb fructele impreuna cu zaharul,eventual se completeaza cu suc natural de afine ca sa avem 300 ml lichid
-gelatina se hidrateaza 10 minute in apa rece,apoi se adauga la fructe,se iau fructele de pe foc si se amesteca pana se topeste.Atentie ca temperatura sa nu depaseasca 60 *C!
-Lasam sa se racoreasca si sa se inchege usor,apoi turnam compozitia de fructe peste blatul de tort si dam la rece,eventual la congelator,ca sa se inchege mai repede.
-ptr.crema :
-punem foile de gelatina la hidratat 15 minute
-facem un piure din mure si zahar,il incalzim in bain marie,apoi adaugam foile de gelatina hidratate si amestecam pana se topeste gelatina si lingura ramane glasata,apoi lasam sa se raceasca


-batem frisca,adaugam mascaponele si apoi,putin cate putin amestecul de fructe cu gelatina,apoi adaugam crema obtinuta peste stratul 1 si dam iarasi la rece si lasam sa se intareasca si crema.
ptr.jeleu:
-se dizolva plicurile de gelatina in cateva linguri de suc,apoi se amesteca cu restul sucului si se procedeaza coform indicatiilor de pe plic.


-se toarna,dupa ce s-a racorit,peste crema intarita si se da din nou la rece,pana se intareste jeleul.
-se desface inelul reglabil si se decoreaza dupa preferinta.


Pofta buna!