contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Mousse Si Glazura De Cacao

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

 

STA50240-0

 

 

Ingrediente blat:

5 oua

175g zahar

110g faina

35g cacao

6g praf de copt

60g unt topit

 

Ingrediente mousse:

2 albusuri

2 galbenusuri

60g zahar

200g ciocolata lapte

50g cafea tare

200g frisca

 

Ingrediente glazura:

300g apa

300g smantana lichida

450g zahar

150g cacao

20g gelatina

 

 

Blatul: Intr-un vas batem bine zaharul cu ouale la care adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. La sfarsit adaugam untul topit si racit.

STA50172-1

Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si o bagam la 200*C in cuptorul preincalzit pentru circa 30 de minute.

STA50194-2

Mousse-ul: Se bat galbenusurile foarte bine cu 30g zahar, albusurile se bat si ele foarte bine, apoi se bat cu cele 30g din zaharul ramas. Ciocolata se topeste pe baie de aburi si cand se raceste se amesteca cu cele 50g de cafea ca sa devina manevrabila. Ciocolata astfel diluata se adauga compozitiei de galbenusuri.

STA50205-3

Adaugam acum albusurile batute bat si frisca batuta bine. In cafea se poate adauga esenta de rom. Se baga mousse-ul la frigider pana insiropam blatul.

STA50220-4

Glazura: Fierbem apa, smantana lichida, zaharul si cacaoa pentru 8-10 minute. Temperatura de fierbere nu trebuie sa depaseasca 104*C. Se lasa la racit pana ajunge la 50*C dupa care se adauga gelatina inmuiata in apa rece. Glazura se toarna peste tort cand are 35*C. Deci trebuie un termometru.

STA50221-5

Taiem blatul in doua si insiropam prima parte (  pe care o punem pe o farfurie de tort) cu un sirop din apa, zahar si rom ( fierte si racite). Punem toata crema mousse. Deasupra punem cea de-a doua parte de blat. O insiropam si pe ea si peste ea turnam glazura si decoram.

STA50232-6

 

STA50245-7