Tort Cu Mousse Din Zmeura
articol scris de dannasb blog danasb.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru Blat:
-4 oua
-4 linguri zahar
-4 linguri faina
-2 linguri cacao
-4 linguri apa.
-putina sare,zahar vanilat.
Pentru Crema:
-500 gr zmeura
-400 ml frisca
-1 plic de gelatina alimentara (10 gr)
-200 gr zahar tos
-1 pachet piscoturi
Pentru Decor:
-400 ml frisca
-ornamente din zahar
Mod de preparare:
Pregatim blatul de tort,dupa cum urmeaza:
Separam albusurile de galbenusuri..Albusurile la mixam bine de tot cu un praf de sare si 2 linguri de apa,adaugam treptat 2 linguri de zahar,continuand sa mixam pana raman tepi la scoaterea mixerului din compozitie..:)
Galbenusurile le mixam si pe ele, cu 2 linguri de zahar ,2 linguri de apa si zaharul vanilat..Adaugam galbenusurile in compozitia de albusuri..
Faina o amestecam cu cacao..,adaugand-o mai apoi in compozitia de oua,sub forma de ploaie,iar aceasta operatiune o executam cu o spatula sau o lingura,cu miscari usoare de jos in sus..
Se tapeteaza forma, cu hartie pentru copt...,se toarna compozitia..
Se coace la foc moderat...Dupa coacere il lasam sa se raceasca complet..
Pana se raceste blatul,pregatim crema..
Fructele le mixam la robot impreuna cu zaharul pana obtinem un piure ..Gelatina se pune la hidratat in 5-6 linguri de apa sau zeama de compot..Piureul obtinut il strecuram printr-o sita,(pentru a inlatura acei samburi ai zmeurei),si-l punem pe foc pana se infierbanta bine(fara a fierbe),adaugam gelatina hidratata,amestecam bine pana gelatina s-a dizolvat,..lasam compozitia sa se raceasca complet...Batem frisca,iar cand compozitia din zmeura s-a racit,o adaugam in frisca putin cate putin pana la incorporarea totala..
Blatul il taiem in doua parti pe orizontala,pregatim o forma cu pereti detasabili,punem prima bucata de blat,o insiropam apoi adaugam mousse-ul de zmeura,..peste crema asezam un rand de piscoturi inmuiate in compot de visine sau de care aveti(de preferat un compot cu zeama rosie),continuam cu crema,iar peste crema,ultima parte de blat si inca un strat subtire de crema deasupra..Se lasa la rece pentru cateva ore..sau de seara pana dimineata..
Decoram dupa preferinta cu frisca batuta..
Si o sectiune..:)
-500 gr zmeura
-400 ml frisca
-1 plic de gelatina alimentara (10 gr)
-200 gr zahar tos
-1 pachet piscoturi
Pentru Decor:
-400 ml frisca
-ornamente din zahar
Mod de preparare:
Pregatim blatul de tort,dupa cum urmeaza:
Separam albusurile de galbenusuri..Albusurile la mixam bine de tot cu un praf de sare si 2 linguri de apa,adaugam treptat 2 linguri de zahar,continuand sa mixam pana raman tepi la scoaterea mixerului din compozitie..:)
Galbenusurile le mixam si pe ele, cu 2 linguri de zahar ,2 linguri de apa si zaharul vanilat..Adaugam galbenusurile in compozitia de albusuri..
Faina o amestecam cu cacao..,adaugand-o mai apoi in compozitia de oua,sub forma de ploaie,iar aceasta operatiune o executam cu o spatula sau o lingura,cu miscari usoare de jos in sus..
Se tapeteaza forma, cu hartie pentru copt...,se toarna compozitia..
Se coace la foc moderat...Dupa coacere il lasam sa se raceasca complet..
Pana se raceste blatul,pregatim crema..
Fructele le mixam la robot impreuna cu zaharul pana obtinem un piure ..Gelatina se pune la hidratat in 5-6 linguri de apa sau zeama de compot..Piureul obtinut il strecuram printr-o sita,(pentru a inlatura acei samburi ai zmeurei),si-l punem pe foc pana se infierbanta bine(fara a fierbe),adaugam gelatina hidratata,amestecam bine pana gelatina s-a dizolvat,..lasam compozitia sa se raceasca complet...Batem frisca,iar cand compozitia din zmeura s-a racit,o adaugam in frisca putin cate putin pana la incorporarea totala..
Blatul il taiem in doua parti pe orizontala,pregatim o forma cu pereti detasabili,punem prima bucata de blat,o insiropam apoi adaugam mousse-ul de zmeura,..peste crema asezam un rand de piscoturi inmuiate in compot de visine sau de care aveti(de preferat un compot cu zeama rosie),continuam cu crema,iar peste crema,ultima parte de blat si inca un strat subtire de crema deasupra..Se lasa la rece pentru cateva ore..sau de seara pana dimineata..
Decoram dupa preferinta cu frisca batuta..
Si o sectiune..:)