Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cam tacere pe aici in ultima vreme, nu?
...
Postez repejor un tortulet cu multa zmeura.
Pentru mousse am fiert 300 g zmeura facuta piure, cu 150 g zahar si cateva linguri de apa; am adaugat 1 plic de gelatina hidratata timp de 10 minute si am oprit focul. Am amestecat bine.
Am batut bine 300 ml frisca si am incorporat in ea piureul de zmeura (racorit).
Crema obtinuta am turnat-o peste un blat de tort insiropat, cu zeama de compot.
Blatul l-am facut din 4 oua, 120 g zahar, 100 g faina si 20 g cacao (ouale le mixam bine impreuna cu zaharul, un praf de sare si ceva esente, timp de 20-25 de minute, dupa care incorporam treptat faina cernuta impreuna cu cacaua; coacem la 180 de grade cca 30 de minute, ori pana scobitoarea inserata in blat iese curata).
Tortul l-am montat direct pe platou ajutandu-ma de inelul unei forme de copt detasabile, pe care l-am inlaturat dupa ce tortul a stat la rece cca 3 ore.
Am decorat simplu.