Tort Cu Mousse De Vișine
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Luna acesta a fost una dedicata fructelor :) Sa-mi fie cu iertare, dar nu m-am putut abtine :))
Spuneam pe FB, aici, ceva despre un tort cu mousse de visine...
Iata ce a iesit...
Ingrediente: un blat de cacao, din 4 oua, realizat dupa metoda de aici;
sirop clasic (apa, zahar, esenta de rom - eu am insiropat bine blatul, asa am comanda de fiecare data);
mousse de visine (am tras cu ochiul aici si aici): 300 g visine, fara samburi, 200 ml apa, 4-5 linguri zahar, 1 (2) plic gelatina, 300 ml frisca.
Mie mi-au ramas visine de aici, nu am mai stat pe ganduri si le-am folosit.
Mai intai am blenduit visinile.
Piureul obtinut l-am amestecat cu 200 ml apa si cu zahar (4-5 linguri, puneti dupa cum va place, mai dulce... mai acrisor...); l-am pus la fiert.
Dupa ce s-a dizolvat zaharul am pus in piureul de visine, luat de pe foc, gelatina hidratata in prealabil, timp de 10 minute, in apa rece (cat s-o acopere). Intai am pus doar un plic, dupa care am mai pus unul, mi se parea ca nu se incheaga bine viitorul meu mousse.
Am batut frisca.
Am inceput sa pun in frisca piureul de visine, in vreo trei transe...
... si am mixat pentru incorporare.
Pentru montarea blatului m-am folosit de un platou si de inelul formei detasabile pentru tort. Am asezat blatul pe platou, l-am insiropat bine, bine, si am turnat deasupra mousse-ul obtinut (pe care l-am tinut cca 5 minute la frigider, cat sa-l vad ca se "prinde").
Am dat la rece, peste noapte.
A doua zi am scos inelul formei detasabile si am ornat tortul, simplu, cu fructe, dupa o idee de-a Antoninei.
Eu am folosit zmeura, visine, felii de piersica si frunze de menta.
Si gata.