Tort Cu Mousse De Menta Si Ciocolata
articol scris de misflorentina blog Ce si cum mai gatim
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un desert de duminica, fara prea mari pretentii, insa cu un gust desavirsit, incluzind arome preferate si ingrediente simple, aflate la indemina: Tort cu mousse de menta si ciocolata.
Blat pandispan cu cacao:
- 6 oua
- 180 grame zahar
- 160 grame faina
- 20 grame cacao
insiropat cu lichior Kahlua de cafea
Mousse de menta:
- 250 grame (o cutie) mascarpone
- 50 ml sirop concentrat de menta
- 2 galbenusuri
- 50 ml lapte
- 50 grame zahar
- 200 ml smintina dulce
- 50 grame zahar pudra cu aroma de vanilie
- 5 grame gelatina
- visine din visinata
Mousse de ciocolata:
- 200 ml smintina dulce
- 200 grame ciocolata neagra
- 2 galbenusuri
- 50 ml lapte
- 50 grame zahar
- visine din visinata
Decorat cu frisca cu adaos de sirop de menta concentrat
Blat pandispan cu cacao:
- 6 oua
- 180 grame zahar
- 160 grame faina
- 20 grame cacao
insiropat cu lichior Kahlua de cafea
Mousse de menta:
- 250 grame (o cutie) mascarpone
- 50 ml sirop concentrat de menta
- 2 galbenusuri
- 50 ml lapte
- 50 grame zahar
- 200 ml smintina dulce
- 50 grame zahar pudra cu aroma de vanilie
- 5 grame gelatina
- visine din visinata
Mousse de ciocolata:
- 200 ml smintina dulce
- 200 grame ciocolata neagra
- 2 galbenusuri
- 50 ml lapte
- 50 grame zahar
- visine din visinata
Decorat cu frisca cu adaos de sirop de menta concentrat