contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Mousse De Ciocolata Si Nuci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Cautam ai pe internet o reteta de tort cu nuci (dupa experienta cu tortul egiptean:)) si am dat de tortul lui miha!Multumesc pentru reteta

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri sirop de zahar ars
  • 150 g faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • 50 g nuca macinata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • Mousse-ul ce ciocolata si nuci
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • 250 g nuca macinata
  • 1 plic gelatina inmuiata in apa rece
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 4 linguri lapte

Mod de preparare

Intr-un vas punem 100 g zahar la caramelizat.Cand incepe sa se aureasca,turnam 200 ml apa rece (atentie la aburi!) si lasam sa se topeasca. Din siropul rezultat vom folosi 3 linguri la blat,iar restul pentru insiropat.
Separam ouale.Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare,ca pentru bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul,zaharul vanilat si siropul de zahar ars si le turnam peste albusuri.Daca spuma de albusuri are consistenta corecta,amestecul de galbenusuri va ramane la suprafata.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.La sfarsit nuca macinata.
Turnam compozitia intr-o tava ( 26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade,pentru 30-35 de minute.
Mousse-ul de ciocolata si nuci
Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam.Restul de frisca o batem bine.Adaugam peste ciocolata si amestecam usor.Dupa ce s-a omogenizat adaugam si nuca macinata.
taiem blatul in trei ,il insiropam  si punem cate un strat de crema.Mai oprim 3 lg de crema pentru a imbraca marginile.Am ornat cu nuca macinata!
Glazura:
Topim ciocolata impreuna cu laptele si o turnam peste blat cand s-a racorit putin.


Articol recomandat de pasiunepentrubucatarie.blogspot.com