contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Mousse De Ciocolata Si Mousse De Piersici

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Reteta acestui tort e pusa de catre Cali pe culinar.ro si o mai puteti gasi si pe blogul Danezei.In reteta scrie si suc de fructul pasiunii -de maracuja-dar cum eu nu am gasit ,am inlocuit cu suc de piersica.
E un tort tare fin si gustos ,vi-l recomand cu placere, l-am facut de ziua mamei mele si a fost tare incantata.
Ingrediente pentru blat :
150g ciocolata amaruie(eu am pus ciocolata cu lapte)
40 g unt
2 galbenuse
4 albuse
100 g zahar
6o g faina
un praf de sare(un varf de cutit).
Galbenusele se freaca bine cu jumatate din cantitatea de zahar, se adauga sarea.
Albusele se bat spuma tare cu restul de zahar si se incorporeaza usor in galbenuse.
Untul se topeste ,ciocolata se topeste si se adauga impreuna in compozitia de oua ,se adauga apoi faina amestecand usor cu lingura.
Se pune compozitia intr-o tava cat mai mare ,pe hartie de copt,si se intinde intr-un strat subtire .
Tava mea cea mai mare este de 43 /29 e o tava de fursecuri la care i-am pus cadru de prajitura. Am dat la cuptor ..am tinut cam 25 de minute la foc incet.Dupa ce se raceste ,se intoarce si se stropeste cu putina apa hartia ca sa se dezlipeasca usor si apoi am taiat blatul in doua .Jumatate am pus pe un platou si am pus cadrul in jurul lui ,daca nu aveti cadru de prajitura ,se poate face un cadru din folie de argint impaturit in trei ca sa fie mai tare.
Crema
-mousse de ciocolata:
150g ciocolata cu lapte
3 galbenuse
un albus
150 g zahar
200 ml frisca
10 g gelatina
vanilie (eu nu am pus).
Gelatina se hidrateaza in 4-5 lg de apa calda.
In reteta scrie ca galbenusele se spumeaza bine cu jumatate din zahar...eu
le-am pus impreuna cu jumatate din zahar si cu 6 lg de lapte pe baie de aburi si am amestecat pana s-a facut ca o smantana ,apoi le-am lasat la rece .
Albusele se bat bine cu cealalta jumatate de zahar ,frisca se bate tare ,se amesteca impreuna ,se pun galbenusele ,ciocolata topita si ultima data gelatina .
Compozitia se pune peste primul blat ,peste mousse se pune al doilea blat si se da la rece pana pregatim mousse-ul de piersica.

Mousse de piersica:
un compot de piersici de 850g
2 oua
200 ml frisca
150 ml sirop de fructul pasiunii(eu am pus sirop de piersica din compot)
20 g gelatina.
Piersicile se scot din zeama se adauga peste ele siropul si se fac piure foarte fin.
Gelatina am dizolvat-o tot in sirop de piersica.
Galbenusele le-am amestecat cu 2 lg de zahar si 4lg de lapte pe baie de aburi pana cand devin ca o smantana ,am lasat la racit.
Albusele se bat si se amesteca cu galbenusele reci, se adauga piureul , gelatina ,iar la sfarsit se amesteca cu frisca batuta.Se amesteca bine compozitia cu lingura ...pale ,pale de jos in sus si se pune peste foaia de blat,se da la rece.

M-am gandit ca nu merge imbracat in pasta ,asa ca am pus deasupra o glazura din ciocolata.
Glazura trebuie sa fie cat mai rece cand se pune peste mousse.
Se ia cadrul deoparte si se orneaza si marginea ..doar cine vrea ,eu am topit ciocolata si cand a fost intarita ...dar nu de tot,am decupat ciocolata cu o forma de biscuiti ,pe mijlocul fiecareia am mai facut cate un lantic tot din ciocolata dar neagra ,apoi le-am pus in jurul tortului .



Articol recomandat de torturilelissei.blogspot.com