Tort Cu Mousse De Ciocolata Si Cocos
articol scris de myfancycake blog My Fancy Cake
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acest tort este o combinatie inedita de ciocolata amaruie, stafide, rom si cocos acoperite cu o glazura fina de ciocolata alba.
Ar putea sa nu te convinga o astfel de combinatie? Sunt sigura ca nu!
Ingrdientele prezentate sunt pentru un tort cu diametru de 24 cm.
Pentru blat: 2 oua, 6 linguri de zahar pudra, 6 linguri rase de faina, 1 praf de sare
Pentru mousse-ul de ciocolata: 150 gr ciocolata Heidi cu 75% cacao, 50 gr unt, 100 gr zahar, 50 ml lapte, 200 ml frisca, 1 plic de gelatina, 4 linguri stafide inmuiate in rom
Pentru mousse-ul de cocos: 200 ml lapte de cocos, 100 gr fulgi de cocos, 1 plic de gelatina, 2 linguri de zahar, 200 ml frisca
Pentru glazura de ciocolata: 200 gr ciocolata alba, 100 ml frisca, 50 gr unt
Pentru decor: napolitane, trandafiri din zahar
Pentru blat: batem albusurile spuma cu un praf de sare. Incorporam lingura cu lingura zaharul pudra. Adaugam galbenusurile si faina. Coacem blatul 20 de minute la 170 grade Celsius.
Pentru mousse-ul de cicolata neagra amestecam untul cu zaharul si cu laptele. Le punem pe foc si le incalzim. Apoi adaugam ciocolata amestecand constat pana cand ciocolata este topita. Lasam la racit.
Dupa ce crema este rece o amestecam cu frisca batuta. Hidratam gelatina in apa rece timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara a o fierbe. Adaugam gelatina in crema si amestecam bine.Apoi incorporam si stafidele inmuiate in rom si scurse.
Montam tortul intr-o forma cu pereti detasabili.
Asezam blatul si turnam mousse-ul de ciocolata.Dam la frigider pana pregatim mousse-ul de cocos.
Pentru mousse-ul de cocos amestecam laptele de cocos cu zaharul si cu fulgii de cocos. Se pun pe foc pana se ingroasa (aproximativ 2 minute), apoi o lasam la racit.
Crema racita o amestecam cu frisca batuta si cu gelatina hidratata in prealabil si topita.
Turnam mousse-ul de cocos peste mousse-ul de ciocolata si lasam la rece cateva ore sau pana a doua zi.
Taiem ciocolata marunt. Intr-o craticioara incalzim frisca cu untul. Cand ajunge la punctul de fierbere tragem de pe foc si adaugam ciocolata amestecand energic pana se topeste. O lasam sa se raceasca usor. Cand incepe sa se ingroase o turnam peste tort.
Decoram cu rulouri de napolitana si trandafiri din pasta de zahar.
Pofta buna!