contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Mousse De Ciocolata Alba Si Mure

articol scris de miha blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Zilele trecute am avut in vizita o prietena draga sufletului meu,impreuna cu familia ei minunata si m-am straduit sa fac un desert bun bunut,cu care am sperat ca ii voi incanta.
Mie mi-a placut,sper ca si lor. :)))



Pentru blat avem nevoie de:
4 oua
50 g zahar
40 g Crem Ole de ciocolata
esenta de rom
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.
Se toarna aluatul intr-o tava de 20/20 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.
Pentru mousse de ciocolata avem nevoie de:
200 g ciocolata alba
350 ml frisca lichida
6 g gelatina
Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia.
Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.
Pentru mousse de mure avem nevoie de:
200 g ciocolata alba
250 g mure
350 g frisca lichida
10 g gelatina
Se prepara ca si mousse de ciocolata alba,iar la sfarsit incorporam si piureul de mure.

Murele le-am facut piure in blender,apoi le-am trecut prin sita,sa nu aiba seminte,m-am gandit ca n-o sa le placa copiilor. A ramas mai putin din cantitatea initiala,dar a fost bun si aromat.
In tava de tort in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara,incepem asamblarea.
Punem primul strat de mousse de ciocolata alba,apoi cel de mure.

Acoperim cu blatul copt si racit,invelim in folie si dam la frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.
Dam deoparte folia de pe tort,punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.
Scoatem si restul de folie si acoperim cu glazura de ciocolata:
150 g zahar
50 g cacao
100 ml frisca lichida
100 ml apa
1 lingurita gelatina
Cacaoa o amestecam cu zahar,dupa care o "desfacem" cu frisca lichida si apa.
Se pune vasul pe foc si se fierbe,in jur de 10 minute,pana se ingroasa putin.
Se strecoara de eventualele cocoloase si se lasa la racit.Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget,adaugam gelatina hidratata si omogenizam.
Am ornat cu frisca si mure.



Articol recomandat de http://feedproxy.google.com/~r/DeLaLumeAdunate/~3/cflPz6kFlQk/tort-cu-mousse-de-ciocolata-alba-si.html