Tort Cu Mousse De Caramel Si Cocos Ornat Cu Crini

articol scris de sandytza blog al3xandra-miches.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ingrediente
Blat
8 oua
16 linguri zahar
16 linguri faina
8 linguri apa
8 linguri ulei
1 praf de copt
1 plic zahar vanilat
Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu 8 linguri zahar.Glabenusurile se freaca spuma cu celelalte 8 linguri de zahar.

Se amesteca pana se omogenizeaza apoi se adauga albusurile batute spuma.

Se coace in cuptor la 180 grade timp de aprox. 45 minute. Se probeaza cu scobitoarea daca este copt.

Ingrediente
4 oua
300 gr zahar
100 ml frisca lichida
130 ml apa
1 lingura unt
5 foi de gelatina (sau un plic de 10 gr)
Preparare
Se pune intr-o craticioara pe foc 200 gr zahar si se amesteca usor pana se caramelizeaza . Cand acesta este lichid se ia de pe foc si se adauga 30 ml apa si margarina. Se pune din nou pe foc si se amesteca pana se topeste toata margarina dupa care se lasa la racit.


Albusurile si frisca se bat bine separat apoi se amesteca impreuna. Cand caramelul s-a racit se toarna peste albusurile amestecate cu frisca.

Ingrediente
100 gr nuca de cocos
240 ml + 4 linguri lapte
2 lingurite amidon
180 ml frisca lichida
2 linguri lichior malibu
1 plic gelatina (7 gr)
Nuca de cocos impreuna cu 240 ml lapte se pun pe foc si se lasa pana dau in clocot. Se ia de pe foc, se acopera cu o farfurile si se lasa sa se odihneasca timp de cinci minute.

Dupa cinci minute se strecoara laptele printr-un tifon sau o strecuratoare dar atentie sa stoarceti bine cocosul. Cocosul ramas se arunca.
Se pune intr-o craticioara amidonul peste care se toarna laptele in care s-a fiert cocosul, se amesteca bine si se pune pe foc amestecand continu pana se ingroasa. Gelatina se dizolva in patru linguri de apa pe foc. Cand s-a dizolvat se toarna peste amidon, se adauga si lichiorul si se lasa la racit.
Frisca se bate spuma iar cand amidonul s-a racit se amesteca toate impreuna.

Blatul daca a crescut neuniform se taie partea mai crescuta pentru a se nivela apoi se taie in trei parti egale pe orizontala.
Intr-o tava tapetata cu folie transparenta se pune prima foaie peste care se toarna mousseul de caramel, se niveleaza bine si se baga cinci minute la frigider.
Se scoate dupa cinci minute se pune a doua foaie peste care se pune mousseul de cocos , se niveleaza si acesta, peste care se peune a treia foaie , se apasa bine sa se niveleze si se baga la frigider 2-3 ore sa se intareasca bine.

Ghirlandele si florile sunt tot din pasta de zahar.Modele pe girlande si fundite le-am facut cu un sucitor din fibra care are inscriptionate modelele in el.

