Tort Cu Mousse De Capsuni
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Made by Liana
A venit vara, bine-mi pare ca au aparut capsunii si m-am grabit sa prepar un tort roz cu capsuni si biscuiti!
Biscuitii deosebiti cu bombonele, de cum i-am vazut, cum deja am stiut ce voi face cu ei ;-)
Cu aceasta reteta, prima din cele doua obligatorii, particip la concursul organizat de Laura Laurentiu, Bloggospodina.
Urmeaza sa postez si o reteta de-a Laurei pana luni, 30 mai, cand se incheie cel mai tare concurs din blogosfera: fara voturi, fara likeuri, fara comentarii, doar cu juriu! Si ce juriu ales: Laura Adamache, Cristian Borod, Andi Tudor si Laura Laurentiu.
Mi-am luat si eu inima in dinti, ce-o fi, o fi, tineti-mi pumnii ;-)
Ingrediente pentru blat:
1 pahar de albusuri (5-6),
1 pahar de faina,
1 plic praf de copt,
1 pahar de zahar,
1 pahar de nuci macinate/migdale,
50 ml ulei.
Ingrediente pentru crema:
250g branza dietetica de vaci,
100g zahar pudra,
50g unt,
1 plic zahar vanilat,
1 plic intaritor de frisca,
250ml frisca lichida,
350g capsuni.
Ingrediente pentru mousse-ul de capsuni:
450g capsuni,
o lingura zeama de lamaie,
3-5 linguri de zahar,
1 plic gelatina,
400 ml frisca lichida
Pentru decor:
3 pachete de biscuiti cu bombonele,
6 capsuni,
2 pachete mici de M&M.
Mod de preparare:
Blatul:
Pentru masurarea corecta a ingredientelor e bine sa folositi acelasi fel de pahar.
Se bate spuma tare albusurile impreuna cu zaharul.
Inglobam usor faina cernuta cu praful de copt, uleiul, apoi migdalele macinate. Punem compozitia in tava rotunda de tort, unsa si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit 30 de minute la 180 de grade. Se face testul scobitorii ca sa se verifice daca blatul e copt. Lasam la racit.
Crema de branza:
Capsunii se spala, se curata, se usuca si se taie in bucati potrivit de mari.
Se freaca branza dulce cu untul,
zaharul pudra, zaharul vanilat si intaritorul de frisca si frisca lichida.
Se adauga si capsunii
si se amesteca usor, sa nu se zdrobeasca prea mult si se lasa crema la frigider pana se prepara mousse-ul.
Mousse-ul de capsuni:
Capsunii se spala, curata si se taie cubulete.
Se stropesc cu zeama de lamaie si se pun la fiert in apa cat sa le acopere
cu 3-5 linguri de zahar.Se fierb aproximativ 15 minute,apoi se paseaza cu blenderul pana se fac piure.
Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj, se hidrateaza in 100 ml apa, apoi dupa 10 minute, se pune pe bain-marie pana se lichefiaza. Se amesteca cu capsunele pasate si frisca batuta foarte bine.
Asamblare:
Blatul racit se taie o singura data pe orizontala rezultand doua parti de blat.
Se aseaza primul blat in tava de tort. De jur imprejur se pun biscuitii cu bomboanele spre exterior.
Se intinde toata crema de branza cu capsuni, se acopera cu al doilea blat, pe care l-am mai decupat putin sa poata intra pe langa biscuiti,
si se intinde mousseul de capsuni.
Se lasa la rece 4-5 h sau peste noapte si se decoreaza inainte de a-l servi.
Cele 6 capsuni se cresteaza, se aranjeaza bomboanele de M&M pe langa ele, pe marginea tortului si gata!
O felie roz-roz-roz
Cand a vazut soarele meu, Tudor, tortul, a inceput atacul asupra bombonelelor ;-)))
P.S.Biscuitii cu bombonele i-am gasit in Selgros si un pachet contine 4 biscuiti, eu am cumparat 4 pachete.
Author:Liana10